27 december 2021

FC Groningen 3e voetbalshirt 2021-2022

Sinds 14 december hadden de supporters van FC Groningen de mogelijkheid het nieuwe FC Groningen 3e voetbalshirt 2021-2022 te bestellen. Toen was nog niet bekend hoe het tenue eruit zou gaan zien. Desondanks was het tenue binnen tien uur uitverkocht. Inmiddels is het tenue door FC Groningen en kledingsponsor Robey Sportswear officieel gelanceerd. In de release speelde de Groningse rapper Kraantje Pappie een belangrijke rol, sterker nog hij is namelijk ook de ontwerper van het nieuwe tenue. In het nieuwe 3e tenue speelt FC Groningen een aantal uitwedstrijden in de tweede seizoenshelft.

FC Groningen 3e shirt, ontworpen door Kraantje Pappie

De body van het FC Groningen 3e tenue is groen met twee verticale zwarte banen. Daarnaast bevat het tenue een witte v-hals en oranje kraag. Dit zijn niet de enige oranje details op het nieuwe tenue van Groningen. Ook het logo van Robey op de rechterborst en de mouwen is namelijk oranje. Deze ‘’aardse’’ kleurtoon is een verwijzing naar de saamhorigheid. Immers ieder jaar wanneer het land oranje kleurt, staan de neuzen dezelfde kant op. De oranje tint is bovendien een ode aan de dochter van Kraantje Pappie: Maeve Celine. De rapper en zijn vriendin zijn liefhebbers van sneakers en met name van de Nike Dunk Syracuse. Op de dag dat ze erachter kwamen dat ze een kind kregen droegen zij de oranje versie van deze sneakers. De mouwen van het FC Groningen 3e shirt zijn zwart met een speciaal tegelpatroon. Dit patroon vertegenwoordigt de yellow bricks in de binnenstad, die de stad ook uniek maken. De mouwen worden afgesloten door een oranje en witte band. Het tenue bevat verder nog een detail. In het tenue is het druppel logo van Axel Tigel Tears verwerkt. Dit logo staat symbool voor de toekomst: dat deze meer mag brengen, waar je naartoe werkt. Op de linkerborst prijkt het FC Groningen logo en op het midden van het tenue staat sponsor OFFICE Centre. Ter hoogte van de linker schouder bevindt zich een goud klavertje vier, voor wat extra geluk. Het tenue wordt gecompleteerd door een zwart voetbalbroekje met groene en oranje details. Dit is ook de kleurencombinatie van de kousen.

Uiteraard reageert Kraantje Pappie nog op het design van het tenue: ‘’ Vandaag vertel ik jullie met enorme trots dat ik de ontwerper ben van dit shirt. Met hulp van mijn goede vriend en creatief compagnon Danny Knopf, hebben we geprobeerd mijn gevoel voor Groningen te uiten in dit shirt. Via deze weg wil ik FC Groningen en Robey bedanken voor hun vertrouwen en hulp. Ik vind het een enorme eer om dit te mogen doen. Ook wil ik de supporters van de club bedanken voor hun support en vele positieve reacties op het shirt. Draag ‘m met trots!’’

Check hieronder nog meer afbeeldingen van het FC Groningen 3e shirt 2021-2022, welke voor het eerst gedragen wordt in de wedstrijd tegen PSV op 16 januari 2022, en check ook de andere FC Groningen voetbalshirts 2021-2022. Helaas is het 3e shirt al volledig uitverkocht. Ben je op zoek naar andere FC Groningen merchandising? Check het in deze FANSHOP!

FC Groningen 3e shirt 2021-2022

FC Groningen 3e shirt 2021-2022