2 juni 2016

FC Den Bosch thuisshirt 2016-2017

Het nieuwe FC Den Bosch thuisshirt voor 2016-2017 is afgelopen maand officieel bekend gemaakt door kledingsponsor Macron en de Brabantse club. In dit nieuwe shirt speelt de plaatselijke FC de Jupiler League en KNVB Beker thuiswedstrijden in de Vliert gedurende 2016-2017. FC Den Bosch is afgelopen seizoen als zeventiende geëindigd in de Jupiler League, waardoor het komend seizoen opnieuw actief is in de Jupiler League. Voorafgaande aan de presentatie van het nieuwe shirt hadden de supporters van Den Bosch de gelegenheid te kiezen uit twee designs. 150 supporters van de club namen de moeite te stemmen en het nieuwe thuisshirt won de harten van 68% van de stemmers. We bespreken het design hieronder.

FC Den Bosch thuis shirt en tenue 2016-2017

Het nieuwe FC Den Bosch thuisshirt voor 2016-2017 is zoals altijd overwegend blauw en wordt gekenmerkt door de dunne donkere pinstripes over het shirt. Verder bevat het shirt een klassieke y-vormige hals in het wit. De mouwen zijn geheel blauw en bevatten aan de onderkant twee subtiele witte lijnen. De trademark tekens van de Italiaanse kledingsponsor Macron versieren de schouders. Het merk is sinds 2011 kledingsponsor van de club uit Brabant en zal dat in ieder geval tot 2018 blijven. Het logo van het Italiaanse sportmerk, dat in Nederland ook kledingsponsor is van Vitesse, FC Dordrecht en Fortuna Sittard, staat op de rechter borst. De andere borst bevat het embleem van de club, welke wordt gekenmerkt door een draak. Hoofdsponsor Van Wanrooij versiert het midden van het shirt, terwijl subsponsor Young op de rechter borst prijkt. De mouwen bevatten het logo van autosponsor Toyota en op de achterkant van eht shirt staan Timmermans Infra en Young. Verder bevat het nieuwe shirt nog een aantal opvallende accenten. Zo zal de rechter mouw van het shirt een speciale Jeroen Bosch 2016 badge bevatten en staat op de achterkant van de kraag een leus van de club: ''Heya Den Bosch''. De achterkant van het nieuwe shirt van Den Bosch bevat ook een verwijzing naar Jeroen Bosch. Hier staat namelijk een softtone afbeelding van de markante schilder. Dit jaar staat de stad Den Bosch geheel in het teken van Jeroen Bosch. Tot zover de symboliek van het nieuwe shirt. Het tenue wordt gecompleteerd door een wit short, waarop zowel de trademark tekens van Macron als het logo van de kledingsponsor en Den Bosch staan. Het nieuwe tenue wordt gecompleteerd door witte of blauwe kousen. Check hieronder een ontwerp van het nieuwe FC Den Bosch shirt. Zodra we meer foto's hebben, zullen we dit bericht bijwerken.

FC Den Bosch voetbalshirt kopen

De nieuwe FC Den Bosch voetbalshirts kan je vanaf juli kopen in de (online) shop van de club. Mochten deze nog ergens anders te verkrijgen zijn, dan zullen wij dat laten weten. Dit zullen we ook doen, zodra het nieuwe uitshirt van de club wordt gelanceerd! 

FC-Den -Bosch -voetbalshirt -2016-2017