FC Cincinnati uitshirt 2020-2021

De Amerikaanse club FC Cincinnati en adidas hebben vandaag het nieuwe FC Cincinnati uitshirt voor 2020-2021 officieel bekend gemaakt. In dit tenue speelt de club de Major League Soccer uitwedstrijden zowel in 2020 als in 2022. Ook dit seizoen verzorgt adidas weer de tenues van de in 2015 opgerichte club, waar momenteel Ron Jans aan het roer staat. Het Duitse sportmerk is van alle clubs in de MLS namelijk de kledingsponsor.

FC Cincinnati lanceert Heritage Link voetbalshirt 2020

In de Verenigde Staten is het de traditie dat het voetbalshirt ook een speciale naam krijgt. Het nieuwe uitshirt van FC Cincinnati heef het ''Heritage Link Kit.'' Het voetbalshirt is een verwijzing naar de heritage van de stad Cincinnati (Ohio) en met name naar de Duitse immigranten, die er in de 19e eeuw neerstreken. Het uitshirt van FC Cincinnati is overwegend wit en bevat een all-over print van dunne, verticale zilveren lijnen en ruiten. Dit Duitse patroon is afgeleid van de ruiten van het logo van Bayern München. München is namelijk ook een zusterstad van Cincinnati. Verder bevat het tenue ook blauwe en oranje accenten, welke verwijzen naar de clubkleuren van de Amerikaanse club. De V-hals is een combinatie van blauw en oranje en ook de bies aan de onderkant van de mouwen heeft deze kleurencombinatie. De drie strepen van adidas zijn aan de zijkanten van het voetbalshirt geplaatst en zijn blauw. Een speciaal detail bevindt zich aan de binnenkant van de hals. Hier prijkt de leus van de club: ''“Juncta Juvant.” De rechterborst bevat het logo van adidas in het lauw en de andere borst is uitgerust met het embleem van de club. Sponsor Mercy Health prijkt op het midden van de voetbalshirts. De linkermouw van het nieuwe shirt is uitgerust met de officiële MLS badge. Deze badge is traditiegetrouw in stijl van de clubkleuren van de Amerikaanse club.

Het FC Cincinnati uittenue wordt compleet gemaakt door een blauw voetbalbroekje met oranje adidas strepen. De kousen van het voetbalshirt zijn overwegend wit met zowel blauwe als oranje accenten. Deze nieuwe tenues zijn door adi uiteraard weer uitgerust met de AeroReady technologie, welke zorgt voor verkoeling, ventilatie en vochtafvoer, zodat de spelers optimaal kunnen presteren. Check hieronder nog meer afbeeldingen van het tenue, dat vanaf nu gedragen wordt door spelers als Ledesma, Adil, McLaughlin, Bone, Hoyte, Amava, Alashe, van der Werff en nog meer sterspelers.

Het nieuwe FC Cincinnati voetbalshirt kan je helaas vooralsnog alleen in de Verenigde Staten bestellen. Ben je op zoek naar andere Major League Soccer tenues of goedkope t-shirts? Bestel het dan in deze winkel of deze winkel!