FC Cincinnati lanceert nieuw logo voor Major League Soccer

FC Cincinnati treedt vanaf 2019 toe tot de Major League Soccer, het hoogste niveau in de Verenigde Staten. Dit betekent dat de club druk bezig is met de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Begin 2019 wordt het nieuwe voetbalshirt van de Amerikaanse club gelanceerd en deze week is het nieuwe logo van de voetbalclub onthuld. Dit logo verschijnt op de linker borst van de nieuwe FC Cincinnati voetbalshirts. Adidas is vanaf komend seizoen de kledingsponsor van de club. Het Duitse sportmerk verzorgt namelijk van alle MLS teams de tenues en trainingskleding. Benieuwd naar alle details van het loog van FC Cincinnati? Check het hieronder!

Het nieuwe FC Cincinnati logo is een ode aan de stad Cincinnati en de Germaanse heritage van de stad. Het logo is een combinatie van blauw/wit en oranje. Dit zijn natuurlijk de clubkleuren van FC Cinicinatti. Het nieuwe logo van FC Cincinnati wordt gekenmerkt door de schild. De linker bovenkant van het logo bevat een blauw vlak met daarin de letters ‘’FC.’’ Het lettertype dat voor de naam van de club gebruikt is in het logo betreft een Germaans lettertype. Daaronder staat diagonaal in een wit vlak de naam van de stad: CINCINNATI. De rechter onderkant van het logo bevat een oranje vlak met daarin een witte leeuw met een kroon, een zwaard, vleugels en een staart. Deze kenmerken staan symbool voor verschillende elementen. Het zwaard staat symbool voor het feit dat FC Cincinnati er klaar voor is om op het hoogste niveau in de Verenigde Staten te gaan strijden. De leeuw bevat zeven manen en deze manen verwijzen naar de zeven heuvels van Cincinnati. De vleugels van de leeuw zijn uitgerust met drie veren en dit symboliseert de tocht van FC Cincinnati naar de MLS de afgelopen drie jaar. De staart heeft de vorm van een letter C en dit is natuurlijk weer een verwijzing naar de stad. De leeuw heeft ook een kroon op zijn hoofd en dit is ook weer een ode aan de stad, die bekend staat als koningsstad.

Check hieronder nog meer afbeeldingen van het nieuwe FC Cincinnati logo en andere details van de identiteit van de nieuwbakken MLS clubs. Zodra het nieuwe tenues van FC Cincinnati bekend gemaakt wordt, hebben we weer nieuws!

Helaas kunnen de Major League Soccer voetbalshirts nergens in Europa besteld worden. Ben je op zoek naar andere voetbalshirts voor 2019-2020? Bestel het exclusief in deze winkel!