Het nieuwe FC Basel thuisshirt voor het seizoen 2015-2016 is afgelopen weekend officieel gelanceerd door kledingsponsor Adidas en de Zwitserse kampioen. In dit voetbalshirt speelt FC Basel de Raiffeisen Super League en Champions League thuiswedstrijden in het Sint Jakobspark in Basel gedurende 2015-2016. Eerder lekte het shirt al uit via verschillende fora. Nu is deze ook officieel. Het nieuwe thuisshirt van de 18-voudig kampioen van Zwitserland kent dit jaar ook zwarte accenten. Het voetbalshirt van FC Basel word traditioneel gekenmerkt door het verticale rode vlak en het verticale blauwe vlak over het shirt. De zijkanten van het voetbalshirt van FC Basel zijn dit jaar geheel zwart, evenals de mouwen. Aan de onderkant van de mouwen komen de clubkleuren van FC Basel (rood/blauw) weer terug, evenals in de ronde hals. Bovendien is de onderkant van het voetbalshirt voorzien van een horizontale rode en blauwe baan, waarbij de rode baan is uitgerust met meshgaatjes. De Adidas trademark strepen over de schouders en mouwen zijn wit. Op het midden van de borst prijkt het logo van de club, met daarboven een gouden ster. Per tien kampioenschappen mag een club een in Zwitserland een ster aan het shirt toevoegen. De rechter borst bevat het logo van Adidas in het wit en hoofdsponsor Novartis versiert het midden van het FC Basel thuisshirt.

Het nieuwe FC Basel thuistenue 2015-2016 wordt gecompleteerd door een zwart short met op de voorkant een blauwe horizontale baan. De Adidas trademark strepen aan de zijkanten van het broekje zijn wit. Bovendien staan de logo's van Basel en Adidas op de shorts. De kousen zijn ook een combinatie van zwart, rood en blauw. Check hieronder de foto's van het nieuwe FC Basel voetbalshirt 2015-2016. Dit voetbalshirt kan je vanaf medio juni/juli 2015 kopen in de online voetbalshop van Unisportstore. Inclusief

officiële bedrukking van sterspelers als Xhaka, Streller en Samuel of een eigen naam en nummer. Of check het overzicht van FC Basel producten hiernaast!

Koop het hier... en geef hieronder je mening!

FC-Basel -thuisshirt -2015-2016

Bron: Footyheadlines.com