FC Basel voetbalshirts 2022-2023

FC Basel en Macron hebben vandaag de nieuwe FC Basel voetbalshirts 2022-2023 gepresenteerd. In deze tenues speelt de Zwitserse voetbalclub de Zwitserse Super League, beker en Conference League wedstrijden gedurende 2022-2023. FC Basel eindigde vorig seizoen als tweede achter kampioen FC Zurich. Vanaf dit seizoen is Macron de kledingsponsor van de Zwitserse voetbalclub. Het Italiaanse sportmerk heeft adidas vervangen. FC Basel en Macron tekenden een contract tot de zomer van 2028.

FC Basel thuisshirt 2022-2023

Het FC Basel thuisshirt 2022-2023 heeft, evenals het Feyenoord thuisshirt 2022-2023, het iconische half-om-half design. De rechterkant van het voetbalshirt is rood en de linkerkant is blauw. Dit jaar bevat het voetbalshirt ook een all-over print. Het graphic patroon, dat gekenmerkt wordt door het design van ruiten, is geïnspireerd door de ramen van de Basler Münster. De Gothische kathedraal is één van de belangrijkste en meest iconische gebouwen van de stad. De mouwen zijn contrasterend. De rechtermouw is blauw met aan de onderkant een rode band en de linkermouw is rood met aan de onderkant een blauwe band. De v-hals van het tenue is ook geheel in stijl van de clubkleuren van FC Basel. Verder bevat het FC Basel thuistenue gouden accenten. Het Macron Hero logo op de rechterborst en de schouders is goud en hetzelfde geldt voor een vlak aan  de achterzijde van de kraag. De binnenkant van de hals bevat een zwart label met daarin de initialen van de club (FCB) en een afbeelding van de Basler Münster. In de nek op de achterzijde van het tenue staat een gouden driehoek en daarboven is het oprichtingsjaar van de club geborduurd: 1893. Een ander detail bevindt zich aan de binnenkant van de onderkant van het FC Basel thuistenue. Deze bevat een grijze band met daarin het motto en de naam van de club: ‘’Ai Stadt, Ai Club, Ai Liebi – FC Basel 1893.’’ Op de linkerborst prijkt het logo van de Zwitserse  club en daarboven staan twee gouden sterren, welke verwijzen naar de 20 kampioenschappen. Hoofdsponsor Novartis staat in het wit op het midden van het tenue. Het FC Basel thuistenue 2022-2023 wordt compleet gemaakt door een blauw voetbalbroekje met rode accenten. De kousen hebben ook deze kleurencombinatie.

FC Basel uitshirt 2022-2023

Het Italiaanse sportmerk Macron heeft ook het nieuwe uitshirt van de Zwitserse club gelanceerd. Het nieuwe uitshirt wordt gekenmerkt door de kleur Beige. Deze kleur zien we niet vaak terug op een voetbalshirt. Verder heeft het tricot voornamelijk blauwe details. De navy blauwe kleur komt terug in zowel de kraag van het shirt, als de biesjes aan de onderkant van de mouwen. Hierin komt ook de kleur rood terug. Het logo van Macron op de rechterborst is navy, dit geldt ook voor het moderne logo van FC Basel op de linkerborst. Hoofdsponsor van de club is Novartis. Deze staat op de buik van het shirt. Het design van ruiten, wat ook op het thuisshirt van FC Basel te zien is, is ook als all-over print op het uittenue te zien. Dit subtiele patroon is geïnspireerd door de Kathedraal van Basel. Het nieuwe uittenue van FC Basel is compleet beige. Ook de broek en de kousen zijn deze kleur. Het alternatieve uitshirt, of derde wedstrijdshirt van de club is voornamelijk navy blauw van kleur en is uitgerust met rode en witte details. De rode details komen terug in een taping aan de zijkant van het shirt, ook het logo van Macron op de schouders en de rechterborst is rood van kleur. Hetzelfde geldt voor het logo van FC Basel op de linkerborst. De all-over print die zowel op het thuis- als uitshirt van de club te zien is, komt ook terug op het derde shirt van de club. Het alternatieve uittenue is volledig blauw van kleur. Ook de broek en de kousen van het tenue zijn navy blauw. Hierop zijn ook uitingen van kledingsponsor Macron en de club terug te vinden.

Zoals alle tenues van Macron zijn de FC Basel voetbalshirts 2022-2023 uitgerust met de mPerformance technologie. Dit systeem is in de stof van de voetbalshirts verwerkt en zorgt voor de afvoer van vocht en voor ventilatie.

FC Basel voetbalshirt bestellen

De Macron FC Basel voetbalshirts 2022-2023 kun je vanaf nu bestellen in de onderstaande winkels. De tenues zijn voor volwassenen beschikbaar in de maten XS, S, M, L, XL en XXL & hebben een prijs van € 89,95. Directe levering!

Bestel het FC Basel voetbalshirt direct in de officiële MACRON SHOP! 

FC Basel thuisshirt 2022-2023

FC Basel thuisshirt 2022-2023

FC Basel thuisshirt 2022-2023