Dit is het FC Basel carnavalsvoetbalshirt 2024

FC Basel en kledingsponsor Macron hebben weer een speciaal carnavalsvoetbalshirt gelanceerd. In Basel vindt het volksfeest plaats van 19 tot 21 februari. Speciaal ter ere van het feest speelt FC Basel in het speciale carnavalsvoetbalshirt in de thuiswedstrijd tegen FC Sankt Gallen op 11 februari 2024. Tijdens de andere wedstrijden draagt de Zwitserse voetbalclub de andere FC Basel voetbalshirts 2023-2024.

Zwart en wit vormen in combinatie met rood en blauw, afkomstig uit de clubkleuren van FC Basel, de ingrediënten van het carnaval voetbalshirt. Evenals het thuisshirt bevat dit voetbalshirt een half-om-half design. De rechterkant en de linkermouw van het tenue bevatten een design van ruiten, geïnspireerd door Ueli, een traditioneel carnavalsmasker dat lijkt op een Middeleeuwse nar. Dit is echter niet de enige verwijzing naar de Goschdym, de carnavalskostuums, die de straten van Basel versieren in combinatie met confetti. Op de linkerkant bevindt zich een ander patroon, verwijzend naar de Baslertab, het symbool van de stad Basel. Op het voetbalshirt bevinden zich ook nog andere symbolen die verwijzen naar carnaval, zoals confetti, een bal en een hart.Op de achterkant van het tenue bevindt zich een graphic van een mimosa takje, gewikkeld rondom de Baslerstab. Ook de clubkleuren komen dus terug in het tenue. De voorkant bevat een verticale blauwe en rode baan. Het logo van Macron prijkt op de rechterborst en de mouwen & de linkerborst bevat het clublogo. Verder is het voetbalshirt uitgerust met een ronde hals en staat hoofdsponsor Novartis op het midden van het tenue. Het tenue wordt compleet gemaakt door een zwart voetbalbroekje en zwarte sokken met blauwe en rode accenten. 

Het Macron X FC Basel carnaval voetbalshirt 2024 kun je vanaf nu bestellen in de onderstaande winkel. Voor volwassenen heeft het voetbalshirt een prijs van € 99,95! 

Dit is het FC Basel carnavalsvoetbalshirt 2024
Dit is het FC Basel carnavalsvoetbalshirt 2024
Dit is het FC Basel carnavalsvoetbalshirt 2024