FC Basel voetbalshirts 2020-2021

FC Basel en kledingsponsor adidas hebben vandaag de nieuwe FC Basel voetbalshirts 2020-2021 officieel gelanceerd. In deze tenues speelt de Zwitserse club de wedstrijden in de Zwitserse Super League en de beker gedurende 2020-21. Basel eindigde afgelopen seizoen op een derde plek en speelt daarom dit seizoen in de Europa League. Adidas is sinds 2012 de kledingsponsor van de Zwitserse voetbalclub en is ook dit seizoen verantwoordelijk voor het design en de productie van de tenues van '''FCB.''

FC Basel thuisshirt 2020-2021

Het FC Basel thuisshirt 2020-2021 heeft dit jaar een opvallend design. Het zogenaamde half-om-half design is in stand gehouden, maar de linkerkant van het tenue bevat het ART thema, dat adidas dit seizoen voor verschillende tenues gebruikt. De linkerkant van het thuisshirt bevat namelijk een all-over print van flitsende strepen, welke wat weg hebben van een testbeeld. De andere kant is blauw en hetzelfde geldt voor de mouwen. De drie adidas strepen op de schouders zijn rood en daarnaast is het tenue uitgerust met een rode V-hals. Op de rechterborst prijkt het adidas performance logo en de andere borst bevat het clubembleem. Boven de badge prijken twee sterren, welke verwijzen naar de twintig landskampioenschappen van FCB. Het tenue wordt compleet gemaakt door een blauw broekje en blauwe kousen met rode accenten.

FC Basel uitshirt 2020-2021

Ook het FC Basel uitshirt 2020-2021 heeft ''Art'' als thema. Het voetbalshirt is wit en bevat een design van horizontale ''brushed'' banen. Aan de onderkant zijn deze breed en naar de bovenkant worden deze smaller. Het uitshirt is voorzien van een ronde hals en de drie adidas strepen op de schouders zijn zwart. Ook de logo's van de club, adidas en sponsor NOVARTIS op het tenue zijn zwart. Het uittenue wordt compleet gemaakt door een wit voetbalbroekje en witte kousen met zwarte adidas strepen. Alle adidas tenues zijn uitgerust met de AeroReady technologie, voor een optimale ventilatie en afvoer van vocht. Check hieronder nog meer afbeeldingen van de nieuwe FC Basel tenues, welke vanaf nu gedragen worden door spelers als Xhaka, Widmer, Stocker, van der Werff, Ademi, Vishi en andere spelers.

De nieuwe voetbalshirts van FC Basel kun je vooralsnog alleen bestellen in de officiële clubshop van de Zwitserse club. Ben je op zoek naar andere tenues voor het seizoen 2020-2021? Check het in deze fanshop! 

FC Basel thuisshirt 2020-2021

FC Basel uitshirt 2020-2021