10 maart 2019

Engelse vrouwenelftal thuisshirt 2019-2021

Het nieuwe WK 2019 voetbalshirt van het Engelse vrouwenvoetbalelftal is vandaag tegelijkertijd met het nieuwe uitshirt gelanceerd. Dit gebeurde op een speciaal event van Nike, waarop alle WK voetbalshirts van het merk gelanceerd werden. In dit nieuwe tenue spelen de vrouwen van Engeland de thuiswedstrijden tijdens het WK van 2019 in Frankrijk en andere wedstrijden op eigen bodem gedurende de periode 2019-2021. Op het WK zijn ‘’The Lionesses’’ in poule D gekoppeld aan Japan, Argentinië en Schotland. Traditiegetrouw spelen de Engelsen in een wit uitshirt. Daar vormt dit jaar geen uitzondering op. Benieuwd? Check hieronder de details!

Ben je fan van het Engelse vrouwenelftal? Bestel het shirt exclusief in DEZE SHOP OF deze SHOP (inclusief goedkope t-shirts)

Engeland vrouwen voetbalshirt WK 2019

De twee voorgaande WK's strandde het nationale vrouwenteam van Engeland in de halve finales van het WK. Dit jaar is er alles aan gelegen om de finale te halen. Dat moet gebeuren in dit nieuwe voetbalshirt!Het nieuwe thuisshirt van het Engelse vrouwenvoetbalelftal is geheel wit met rode accenten. De bies aan de onderkant van de mouwen bevat drie banen in het rood. Twee banen zijn bordeaux rood en de middelste band heeft een heldere kleur rood. Dit is ook het patroon in de taping aan de binnenkant en achterkant van de hals. In een reactie op deze kleurencombinatie geeft Cassie Looker, verantwoordelijk voor de tenues van de vrouwenteams bij Nike het volgende aan: ''De witte tint van het shirt geeft de speelsters een uitstraling van sterkte en puurheid. Dit minimalistische design wordt vertaald in vertrouwen en wijsheid, iets dat dit team nodig heeft.''

Het shirt is verder gebaseerd op een nieuw template van Nike. Het shirt heeft dan ook een kleine, toelopende v-hals. Een speciaal detail bevindt zich aan de binnenkant van de hals. Hier is de bijnaam van het vrouwenelftal van Engeland verwerkt: The Lionesses. Op de borst staan de logo’s van de FA en Nike. De swoosh van Nike is helder rood. Boven het logo van de Football Association staat op dit shirt, in tegenstelling tot de voetbalshirts voor de mannen, geen ster. De reden hiervan is dat het vrouwenteam van Engeland nog nooit wereldkampioen is geworden en de mannen wel (in 1966). Het nieuwe tenue van het Engelse dameselftal wordt compleet gemaakt door een geheel wit voetbalbroekje met aan de zijkanten zigzag strepen. Op de broekjes staan ook de logo's van Nike en de FA. De kousen bevatten een opvallende all-over print. In deze print zijn verschillende bloemen verwerkt, die symbool staan voor verschillende regio's en graafschappen van het land, zoals de bekende poppy, de klaproos, het rozenblad, de bosanemoon, de nachtsilene, de voorjaarsgentiaan en andere traditionele rozen. Deze bloemen vormen samen een super gaaf patroon op de kousen van het nationale elftal. Zoals alle tenues van Nike zijn ook de voetbalshirts van het vrouwenelftal van Engeland weer uitgerust met de Nike Dri Fit technologie. 

Check hieronder nog meer afbeeldingen van het nieuwe uitshirt van het Engelse vrouwenvoetbalelftal. Deze tenues worden vanaf nu gedragen door speelsters als Fran Kirby, Lucy Bronze, Toni Duggan, Steph Houghton en nog meer andere sterspeelsters. Check bovendien ook het spectaculaire uitshirt van The Lionesses. 

Dames voetbalshirt Engeland bestellen

Het nieuwe thuisshirt van het vrouwenelftal van Engeland kun je vanaf nu voor zowel kinderen als volwassenen bestellen. Het shirt heeft voor volwassenen een prijs van € 85,- en is beschikbaar in de volgende maten voor vrouwen: XS, S, M, L en XL. Voor kinderen heeft het shirt een prijs van € 70,- en uiteraard kun je dit shirt ook laten bedrukken met eigen naam en nummer. Check ook nog meer Engeland producten in de onderstaande winkels!

Bestel het shirt na lancering in DEZE SHOP! 

OF deze SHOP!