7 maart 2019

Engels vrouwenelftal uitshirt 2019-2021

Het uitshirt van het nationale dames voetbalelftal van Engeland is vandaag officieel gelanceerd door Nike en de Engelse voetbalbond, de FA! In dit nieuwe voetbalshirt speelt het vrouwenelftal van Engeland de uitwedstrijden gedurende de periode 2019-2021. In dit tenue speelt het Engelse vrouwenvoetbalelftal dus onder andere de uitwedstrijden tijdens het WK vrouwenvoetbal van dit jaar in Frankrijk. In poule D neemt Engeland het op tegen Schotland, Argentinië en Japan. Evenals bij de mannen van Engeland het geval is, verzorgt Nike ook de tenues van de dames van Engeland. Check hieronder alles over het nieuwe uitshirt!

Voetbalshirt Engelse dameselftal WK 2019

Het nieuwe uitshirt van het Engelse dameselftal voor 2019-2021 borduurt voort op het opvallende patroon op de kousen van het thuistenue van de vrouwen. Het shirt bevat namelijk, evenals de kousen, een all over print. Dit betreft een print van bloemen, die symbool staan voor verschillende regio's en graafschappen van het land, zoals de bekende poppy, de klaproos, het rozenblad, de bosanemoon, de nachtsilene, de voorjaarsgentiaan en andere traditionele rozen. Deze bloemen vormen samen een uniek patroon op het uitshirt van het nationale vrouwenelftal. Verder is het nieuwe uitshirt geheel bordeaux rood. Deze kleur is door Nike exclusief voor de vrouwen gekozen. De mannen van Engeland hebben namelijk een lichter rood shirt. Het is overigens voor het eerst dat Nike een dedicated shirt voor de dames van Engeland gelanceerd heeft. Eerdere tenues van het vrouwenteam hadden hetzelfde design als de shirts van de mannen. Het logo van de FA bevat aan weerszijden overigens vijf rozen. De badge van de bond prijkt op de linker borst in het bordeaux rood en de andere borst bevat de swoosh van Nike in het wit. Het Amerikaanse sportmerk verzorgt sinds 2013 zowel de tenues van de mannen als de vrouwen van Engeland. De mouwen van het tenue zijn geheel bordeaux rood en bovendien bevat het shirt een v-hals.

Verder is het shirt voorzien van de gebruikelijke kenmerken van het Vapor template van Nike. Dit betekent dat het shirt zowel aan de binnenkant als de achterkant van de hals een taping bevat. Deze heeft dezelfde kleur als het shirt. Het shirt bevat aan de binnenkant van de hals verder de bijnaam van het Engelse vrouwenelftal. De dames van Engeland hebben dezelfde naam als de Leeuwinnen: The Lionesses. Verder is de binnenkant van het thuisshirt uitgerust met een bordeaux rode taping. Deze loopt door in de nek en hierin is ook het St. George kruis verwerkt. Het nieuwe uittenue van het Engelse vrouwenteam wordt compleet gemaakt door een broekje in dezelfde kleur als het tenue. Deze bevatten aan de zijkanten zigzagstreepen. De kousen hebben ook deze kleur en bevatten aan de bovenkant twee witte strepen. De sokken bevatten ook de all-over rozenprint.  Check hieronder nog meer afbeeldingen van het nieuwe tenue dat vanaf nu gedragen wordt door speelsters als Houghton, Duggan, Bronze Greenwood, Scott, Daly en andere speelsters.

Dames voetbalshirt Engeland bestellen

Het nieuwe voetbalshirt van het vrouwenelftal van Engeland kun je vanaf nu voor zowel kinderen als volwassenen bestellen. Het shirt heeft voor volwassenen een prijs van € 85,- en is beschikbaar in de volgende maten voor vrouwen: XS, S, M, L en XL. Voor kinderen heeft het shirt een prijs van € 70,- en uiteraard kun je dit shirt ook laten bedrukken met eigen naam en nummer. Check ook nog meer Engeland producten in de onderstaande winkels!

Bestel het shirt na lancering in DEZE SHOP! 

OF deze SHOP!