1 september 2020

Engeland uitshirt 2020-2021

De Engelse voetbalbond en Nike hebben vandaag, tegelijkertijd met het nieuwe thuisshirt, het nieuwe Engeland uitshirt 2020-2021 bekend gemaakt. In dit uitshirt speelt het nationale elftal van Engeland  zowel de uitwedstrijden tijdens Euro 2020 (in 2021) als de kwalificatie- en oefenwedstrijden ter voorbereiding op het WK van 2022. Tijdens het EK, dat dit jaar in heel Europa plaats vindt, neemt Engeland het op tegen Kroatië en Tsjechië. Dit tenue wordt overigens ook gedragen tijdens de wedstrijden in de Nations League de komende twee jaar. Nike is weer verantwoordelijk voor het tenue van het nationale elftal. Deze functie heeft het Amerikaanse sportmerk sinds 2013. 

Engeland uit shirt en tenue EK 2020

Het nieuwe Engeland uitshirt voor de periode 2020-2021 is een combinatie van klassiek en modern. Vaak is het uittenue van ''The Three Lions'' rood, maar dit seizoen niet.Het nieuwe Engeland uittenue voor de periode 2020-2021 is namelijk van top tot teen en blauw en zowel het voetbalshirt als het voetbalbroekje bevatten een all-over print, welke de saamhorigheid tussen de fans en de spelers benadrukt. In het materiaal van het uitshirt en het broekje is namelijk een print verwerkt, welke doet denken aan de jaren ’90 en bestaat uit verschillende elementen van de leeuw uit het logo van de Engelse voetbalbond. Verder is het uittenue van Engeland uitgerust met een traditionele polokraag met twee knoopjes. En ook deze knopen bevatten nog een detail. In de knopen is namelijk de tekst: ‘’We are Lions/We Are England’’ verwerkt. De logo’s op het tenue zijn monochroom. Dit betekent dat deze dezelfde kleur hebben als de kleurencombinatie van het tenue. De rechterborst bevat de swoosh van Nike. Dit logo is blauw met een rode omlijning. Hetzelfde geldt voor het logo van de FA op de andere borst. Deze is ook een combinatie van blauw en rood. Boven het logo van de bond prijkt een blauwe ster, welke verwijst naar het gewonnen WK van 1966. Een ander detail op het nieuwe tenue is de zigzagbaan aan de zijkanten van het tenue. Deze band in de vorm van een bliksemschicht, welke geïnspireerd is door het logo van Nike, gebruikt Nike op verschillende tenues dit seizoen. Op het Engeland uitshirt is deze band rood.  

Het tenue wordt compleet gemaakt door een blauw voetbalbroekje met dezelfde all-over print als op het uitshirt en de logo’s op het broekje zijn ook rood. De kousen zijn overwegend blauw en bevatten ook uitingen van Nike en de Engelse voetbalbond. Captain Harry Kane geeft nog een treffende reactie op het design van de nieuwe Engeland tenues: ‘’Ons team is closer dan ooit tevoren. Wanneer wij deze Engeland tenues aantrekken, kunnen wij al onze concurrenten opzij zetten. We hebben één doel en dat is onze fans te representeren over de hele wereld. De nieuwe tenues vangen onze saamhorigheid, waar we zo van houden.’’ De Engeland voetbalshirts zijn natuurlijk ook weer voorzien van de gebruikelijke technologieën van Nike. De authentic tenues bevatten de VaporKnit technologie en de replica/stadium tenues de Dri Fit technologie. Beide technologieën zorgen voor een perfecte ventilatie en vochtafvoer. De Vapor Match tenues vallen wat strakker en zijn daarnaast lichter. Check hieronder nog meer officiële afbeeldingen van het nieuwe Engeland tenue, dat vanaf nu gedragen wordt  door spelers als Kane, Rashford, Trent Alexander-Arnold, Sterling, Sancho, Maguire, Alli, Lingard en nog meer spelers.

Engeland uitshirt bestellen

Het nieuwe Engeland uitshirt voor 2020-2021 kun je vanaf nu bestellen in de onderstaande winkels. De prijs van het voetbalshirt is voor volwassenen (maten S, M, L, XL en XXL) € 89,95 en voor kinderen (maten 122, 128, 140, 152, 164 en 176) € 69,95. De broekjes bestel je al vanaf € 34,95 en de kousen zijn € 17,95. De Vapor Match tenues zijn€ 139,95.  In deze webshops kun je het Engeland tenue ook laten bedrukken met een eigen naam en nummer. Hiervoor wordt de officiële en originele bedrukking gebruikt. Directe levering gegarandeerd!

Bestel je Engeland uitshirt direct in de Engeland fanshop! (inclusief officiële bedrukking) 

of deze SHOP 

of deze winkel 

Engeland uitshirt 2020-2021

Engeland Euro 2020 uitshirt

Engeland voetbalshirts 2020-2021