Engeland thuisshirt 2020-2021

Het nieuwe Engeland thuisshirt voor 2020-2021 is vandaag officieel gelanceerd door de Engelse voetbalbond en kledingsponsor Nike. Het was de planning om de nieuwe tenues van Engeland al in maart te lanceren. Omdat er toen door de gevolgen van het coronavirus niet werd gevoetbald, zijn de nieuwe Engeland tenues nu pas officieel bekend gemaakt. In dit nieuwe tenue speelt het keurkorps van bondscoach Gareth Southgate de Euro 2020 wedstrijden in 2021 en de kwalificatie- en oefenwedstrijden ter voorbereiding op het WK van 2022, inclusief de Nations League wedstrijden. Tijdens het EK neemt het Engelse elftal het in de poulefase op tegen Kroatië en Tsjechië.  

Engeland EK 2020 thuis shirt en tenue

Het nieuwe Engeland voetbalshirt staat in het teken van de spirit van het jonge team van Engeland! Het thuistenue van ‘’The Three Lions’’ is niet alleen wit maar bevat ook nog eens op verschillende plekken een all-over print. Allereerst bevat het Engeland voetbalshirt 2020-2021 een ronde hals met daarin een speciale print. Dit betreft een print van een groep leeuwen als symbool voor de gedeelde droom van de spelers en fans van het nationale voetbalelftal. De achterkant van de hals bevat een kleine v-opening.  De zijkanten van het tenue zijn uitgerust met een zigzagtaping. Deze taping in de vorm van een bliksemschicht is kenmerkend voor het template dat Nike dit jaar gebruikt en bevat dezelfde print als de ronde hals. De taping is overwegend navy blauw met een dunnere blauwe en rode lijn in het midden. Hierin is de print verwerkt. De logo’s van de Engelse voetbalbond en Nike staan dit jaar niet op de linker- en rechterborst, maar op het midden van de borst. Het logo van de FA prijkt boven de swoosh van Nike en boven het logo van de voetbalbond staat een ster, welke verwijst naar het gewonnen WK van 1966. Nike is sinds 2013 kledingsponsor van het nationale elftal en alle andere vertegenwoordigende elftallen van Engeland. Dit contract loopt in ieder geval nog tot 2030. Ook de namen en nummer van de spelers op het Engeland voetbalshirt hebben dit seizoen een speciale stijl. Het lettertype is namelijk geïnspireerd door de identiteit van de ''Three Lions.''

Het nieuwe Engeland tenue wordt compleet gemaakt door een wit voetbalbroekje met aan de zijkanten hetzelfde zigzagpatroon als op het voetbalshirt. De kousen van het Engeland thuistenue zijn navy blauw en bevat ook uitingen van de voetbalbond en Nike. Ook dit seizoen bestaan er weer verschillende versies van de Engeland tenues. De authentic shirts (de versie die de spelers dragen) zijn voorzien van de VaporKnit technologie en de replica tenues bevatten de Nike Dri Fit technologie. Beide technologieën zorgen voor de perfecte afvoer van vocht en voor ventilatie. De Vapor Match voetbalshirts zijn wat lichter en vallen bovendien getailleerder. Last but nog least hebben we nog een reactie van VP Nike Football Apparrel, Scott Munson: ''Rondom het Engelse voetbalelftal heerst een feel-good mentaliteit. Dit hebben we vertaald naar wat meer levendigheid in de tenues. Het thuisshirt heeft een klassiek design en het nieuwe uitshirt is nog spannender.'' Check hieronder nog meer afbeeldingen van de nieuwe Engeland voetbalshirts, welke vanaf nu gedragen worden door spelers als  Kane, Rashford, Sterling, Sancho, Alli, Lingard, Maguire, Abraham, Alexander-Arnold en nog meer spelers.

Engeland voetbalshirt bestellen

Het nieuwe Engeland thuisshirt 2020-2021 kun je vanaf nu bestellen voor kinderen en volwassenen. De prijs van het voetbalshirt is € 89,95 (maten S, M, L, XL en XXL) voor volwassenen en € 69,95 (maten 122, 128, 140, 152, 164 en 176) in kindermaten. De broekjes bestel je al vanaf € 34,95 en de kousen vanaf € 17,95. De Vapor Match tenues zijn € 139,95. Je kunt de tenues ook laten bedrukken met een eigen naam en nummer. Hiervoor wordt de officiële en originele bedrukking gebruikt, die de spelers ook op het tenue dragen. Check bovendien de nieuwste Engeland trainingskleding in de onderstaande winkels! 

Bestel je Engeland voetbalshirt direct in de Engeland fanshop (inclusief officiële bedrukking) 

of deze SHOP 

of deze winkel! 

Engeland thuisshirt 2020-2021

Engeland EK 2020 voetbalshirt

Engeland voetbalshirt 2020-2021

 

Detail Engeland voetbalshirt 2020-2021