20 maart 2017

Engeland 3e shirt 2017-2018

Het nieuwe 3e shirt van Engeland is vandaag officieel gelanceerd door de Engelse voetbalbond en Nike. In dit nieuwe shirt speelt het nationale voetbalelftal van Engeland de resterende kwalificatie- en oefenwedstrijden ter voorbereiding op het WK van 2018 in Rusland gedurende 2017 en het eerste deel van 2018. Engeland staat momenteel aan kop in kwalificatiepoule F met tien punten uit vier wedstrijden. Andere landen in deze poule zijn Slovenië, Slowakije, Litouwen, Schotland en Malta. Check hieronder de details van het nieuwe shirt van het nationale elftal van Engeland, dat de komende periode gedragen zal gaan worden in de uitwedstrijden.

Engeland 3e shirt en tenue 2017-2018

Het nieuwe 3e shirt van Engeland is gebaseerd op het Vapor template van Nike, wat betekent dat het shirt gebruik maakt van een vrij standaard template. De body van het shirt is overwegend navy blauw (midnight navy) en de mouwen zijn overwegend zwart met dunne strepen. Hiermee is dit voor het eerst sinds 2011-2012 dat het uitshirt van Engeland niet rood is. Dit shirt is een ode aan het shirt van 2011-2012. Het shirt bevat nog meer donkere accenten. Deze komen ook terug in de strip aan de zijkanten van het shirt. Deze strip zet uit wanneer de spelers in beweging zijn en zorgt bovendien voor ventilatie. Ook aan de achterkant van de v-hals is een navy blauwe strip te vinden, waarboven de naam van het land staat: ENGLAND. De rechter borst bevat de swoosh van Nike in het wit. Het Amerikaanse sportmerk verzorgt sinds 2013 de tenues en trainingskleding van het nationale elftal. De andere borst bevat het logo van de Engelse voetbalbond FA (Football Association). Dit logo is een combinatie van zilver en navy blauw. Boven dit logo staat een licht blauwe ster, welke verwijst naar het gewonnen WK van 1966. De licht blauwe accenten op het nieuwe Engeland shirt zijn een verwijzing naar het uitshirt van 1990. Het nieuwe Engeland tenue wordt gecompleteerd door een navy blauw voetbalbroekje met aan de zijkanten een zwarte strip. Ook de logo's van de FA en Nike zijn vertegenwoordigd op de voetbalbroekjes. De kousen van het nieuwe Engeland tenue zijn ook navy blauw en bevatten op de voorkant de swoosh van het Amerikaanse sportmerk en aan de achterkant flitsende witte strepen. 

Zoals alle tenues van Nike zijn de nieuwe tenues van Engeland ook uitgerust met de Nike Dri Fit technology, welke zorgt voor verkoeling, ventilatie en vochtafvoer, waardoor de spelers optimaal kunnen presteren. De authentic shirt zijn bovendien uitgerust met de Nike Aeroswift technology. Check meer over deze nieuwe technologie van Nike hieronder. In deze nieuwe tenues schitteren vanaf nu sterren als Kane, Henderson, Klyne, Rashford, Sterling, Sturridge, Vardy, Wilshere en andere talenten van de equipe van Gareth Soutghate. Check ook het nieuwe, zwarte Frankrijk voetbalshirt!

Engeland voetbalshirt en tenue kopen

Het nieuwe Engeland 3e shirt voor 2017-2018 kan je vanaf nu kopen voor kinderen en volwassenen in de onderstaande shops. Het shirt voor volwassenen zal ongeveer een prijs hebben van € 80,- en voor kinderen € 70,-. In deze shops kan je het nieuwe voetbalshirt van Engeland laten bedrukken met de naam en het nummer van jouw favoriete sterspeler of een eigen naam en nummer. Hiervoor wordt de officiële bedrukking gebruikt. Wil je andere producten van het nationale elftal van Engeland kopen? Check dan onder andere het overzicht met beschikbare producten hiernaast of hieronder. Directe levering gegarandeerd. 

Koop het Engeland shirt deze officiële Engeland shop van Nike

of in de officiële shop! (inclusief goedkopere t-shirts en retro shirts)

Technische informatie Engeland authentic Aeroswift voetbalshirt

De Engelse voetbalbond en Nike hebben ook dit jaar een authentic versie gelanceerd. Deze is duurder dan de replica versie en heeft een prijs van € 140,- en vallen strak om het lichaam. Dit voetbalshirt is het shirt dat ook echt door de spelers wordt gedragen. Dit shirt is uitgerust met de Vapor technologie. Voorafgaand aan de lancering van het Nike Vapor Kit template heeft Nike uitvoerig onderzoek gedaan. Het uitgangspunt tijdens dit onderzoek was “ademend, maar niet te doorzichtig”. Nike is tot de conclusie gekomen dat Nike met dit template de toekomst aankan en de snelheid van het spel met dit template bevordert. Het template bevat de technologie AerowSwift. AeroSwift levert een aantal voordelen. Het levert een shirt dat 10% lichter is dan zijn voorgangers. Bovendien zorgt Aeroswift voor een shirt dat 50% meer stretch bevat dan zijn voorgangers en dus strak om het lichaam valt en de spelers bovendien voldoende bewegingsvrijheid hebben. Daarnaast transporteert het zweet 20% sneller dan zijn voorgangers. Alsof het niet genoeg is drogen voetbalshirts met Aeroswift 25% sneller dan zijn voorgangers. Kortom, voordelen alom. Het mesh design rondom de borst moet hier tevens aan bijdragen.