4 januari 2017

Egypte voetbalshirts 2017-2018

De nieuwe Egypte voetbalshirts voor 2017-2018 zijn afgelopen weekend gelanceerd door adidas en de Egyptische voetbalbond. In deze voetbalshirts speelt het nationale elftal van Egypte tijdens de Africa Cup of Nations, welke vanaf zaterdag 14 januari plaats vindt in Gabon. Egypte is ingedeeld in poule D met Ghana, Mali en Oeganda. Bovendien speelt het nationale elftal van Egypte in dit shirt de resterende kwalificatie- en oefenwedstrijden ter voorbereiding op het WK van 2018. Adidas presenteerde afgelopen weekend zowel het nieuwe thuisshirt als uitshirt van het Afrikaanse land. We bespreken beide nieuwe shirts hieronder.

Egypte thuis shirt en tenue 2017-2018

Het nieuwe Egypte thuisshirt voor 2017-2018 is overwegend rood en wordt gekenmerkt door het design van burbery achtige ruiten over de voorkant van het shirt. Hiermee heeft het thuisshirt van Egypte hetzelfde template als de shirts die onder andere door Noord Ierland en Oekraïne gedragen werden tijdens het EK van 2016. Verder is het nieuwe Egypte shirt uitgerust met een kleine witte v-hals en zijn de mouwen zwart. De drie adidas trademark strepen over de schouders en mouwen zijn rood. Verder is de rechter borst van het shirt uitgerust met het adidas performance logo in het wit. Het Duitse sportmerk verzorgt sinds 2015 de shirts en tenues van het nationale elftal van Egypte. De andere borst bevat het logo van de Egyptische voetbalbond: Egyptian Football Association (EFA). Het nieuwe thuistenue van Egypte wordt gecompleteerd door een wit voetbalbroekje met aan de zijkanten rode adidas strepen. Op de voetbalbroekjes staan ook de logo's van de club en adidas. De kousen zijn ook overwegend wit met zowel zwarte als rode accenten.

Egypte uit shirt en tenue 2017-2018

Het nieuwe Egypte uitshirt voor 2017-2018 heeft vrijwel hetzelfde template als het thuisshirt, maar dan zonder de ruiten. Dit shirt is overwegend wit en bevat zwarte accenten. Zo zijn de mouwen zwart en is ook het logo van adidas zwart. Verder is het voetbalshirt uitgerust met een witte v-hals en lopen er witte adidas strepen over de schouders en mouwen. De linker borst van het shirt bevat weer de drie strepen van het Duitse sportmerk. Het nieuwe uittenue wordt gecompleteerd door een zwart voetbalbroekje met aan de zijkanten witte adidas strepen. De kousen hebben dezelfde kleurencombinatie.

De nieuwe Egypte tenues zijn uitgerust met de adidas Climacool technology, welke zorgt voor verkoeling, ventilatie en vochtafvoer, zodat de spelers optimaal kunnen presteren. Deze tenues worden vanaf nu gedragen door sterren als Salah, Ghaly, Hassan, Elneny, Kahraba en nog meer sterren. De nieuwe tenues van Egypte worden voor het eerst gedragen in de oefenwedstrijd tegen Tunesië op 8 januari.

De voetbalshirts van het nationale elftal van Egypte zijn vooralsnog nergens te koop. Wil je andere shirts van landen die meedoen aan de Afrika Cup kopen? Scoor deze dan in deze officiële SHOP!

Egypte -thuis -shirt -2017-2018


Egypte -uit -shirt -2017-2018