23 januari 2019

Puma nieuwe kledingsponsor van Egypte vanaf 2019

Waren er eerder vandaag nog geruchten dat Puma de nieuwe kledingsponsor wordt van het Egyptische elftal. Deze bleken waar te zijn. Vandaag maakten de Egyptische voetbalbond en Puma bekend dat het Duitse sportmerk vanaf per direct de nieuwe kledingsponsor wordt van het Egyptische elftal. Voor Puma is Egypte een aantrekkelijke partner. Vorig jaar nam het Egyptische voetbalelftal deel aan het WK in Rusland en komende zomer vindt de Afrika Cup plaats in het land. Puma en de Egyptische voetbalbond zijn geen onbekenden van elkaar. Het Duitse sportmerk was al twee keer eerder kledingsponsor van het Egyptische elftal. Puma was namelijk zowel van 1999 tot 2004 als van 2006 tot 2012 verantwoordelijk voor de tenues van ''de Farao's.'' Over de duur van de nieuwe deal is nog niks bekend gemaakt, maar het zou gaan om een verband van vier jaar.

De reden dat het contract tussen Puma en de Egyptische bond in 2012 eindigde, was overigens een droevige. Puma beëindigde de samenwerking namelijk na de ramp in het Port Said stadion in de gelijknamige stad. Bij een wedstrijd tussen Al Masry en Al Ahly op 1 februari 2002 braken er rellen uit in het stadion en vielen er 75 doden en meer dan 1000 gewonden. Hierna nam adidas het contract over. Adi was ook verantwoordelijk voor het WK voetbalshirt van Egypte, welke gekenmerkt werd door het design van blokken. Wat dat betreft is het stuivertje wisselen tussen de twee Duitse sportmerken. 

Director of Sports Marketing & Sports Licensing bij PUMA, Johan Addamsson is verheugd met de deal: ''Egypte presteert fantastisch en wij zijn erg verheugd om het nationale elftal opnieuw in het nieuw te steken. We hopen dat we op dezelfde voet door kunnen gaan als waar we ooit gestopt zijn en hopen met Egypte komende zomer de Afrika Cup te pakken.'' Onder het bewind van Puma won Egypte in de periode 2006-2012 drie keer de Afrika Cup, namelijk in 2006, 2008 en 2010. In totaal heeft het Egyptische voetbalelftal zeven Afrika Cups op haar naam staan. Daarmee is het land het meest succesvolle elftal in Afrika. 

Ook Hany Abo Rida, voorzitter van de Egyptische voetbalbond, reageert: ''Het is fantastisch dat we weer terug zijn bij Puma. We hebben samen al mooie en succesvolle moment meegemaakt en we hopen dit door te kunnen zetten in dit belangrijke jaar voor het Egyptische voetbal.''  Ook de supporters van Egypte kijken waarschijnlijk reikhalzend uit naar de bekendmaking van de deal. Het is geen geheim dat de Egyptenaren geen fan waren van de voetbalshirts van Adidas. Veel van deze tenues waren gebaseerd op een standaard template. Puma stond juist welk bekend om haar uitmuntende Egypte tenues. Egypte is niet het enige land in Afrika waarvan Puma kledingsponsor is. Het sportmerk verzorgt ook de tenues van het nationale elftallen van Kameroen, Ivoorkust en Ghana. 

We verwachten dat Puma en de EFA binnenkort de nieuwe voetbalshirts lanceren. Deze worden dan gedragen tijdens de Afrika Cup in eigen land. Ben je op zoek naar een voetbalshirt van Egypte? Bestel het exclusief in deze winkel!

Alle kledingsponsoren Egypte

Periode Merk
1990-1995 adidas
1995-1998 Venecia
1999-2004 Puma
2004-2006 adidas
2006-2012 Puma
2012-2018 adidas
2019-2023 Puma