Ecuador en kledingsponsor Marathon hebben de nieuwe Copa America voetbalshirts gelanceerd. In deze nieuwe shirts speelt het nationale elftal de Copa America 2016 wedstrijden en de kwalificatie- en oefenwedstrijden ter voorbereiding op het WK van 2018 gedurende 2016-2017. De Copa America viert dit jaar haar 100 jarig bestaan en vindt om die reden in de Verenigde Staten plaats. Bovendien zijn er een aantal landen uit Midden Amerika uitgenodigd voor het toernooi. Ecuador opereert in poule B en neemt het onder andere op tegen Brazilië, Haïti en Peru. Dit zal het nationale elftal van Ecuador doen in geheel nieuwe voetbalshirt. Dit weekend werden tegelijkertijd het nieuwe thuisshirt en uitshirt van Ecuador gelanceerd. We bespreken beide shirts.

Ecuador Copa America 2016 thuis shirt en tenue

Het nieuwe Ecuador thuisshirt voor 2016-2017 is overwegend geel en wordt zoals altijd gekenmerkt door de diagonale brede band van de rechter schouder naar de linker onderkant van het shirt. Verder is het shirt uitgerust met een ronde hals met aan de achterkant een navy blauwe band. Deze band komt ook terug aan de onderkant van het shirt. De mouwen zijn geheel in stijl van de kleuren van de vlag van het land. Deze zijn overwegend geel en worden afgesloten door een rode en navy blauwe bies. De binnenkant van de kraag is voorzien van een speciale leus: “Forjados en la Historia”. Dit is ook het thema waaronder de nieuwe shirts van Ecuador zijn gelanceerd. Kledingsponsor Maraton staat het met logo op de rechter borst en de andere borst is uitgerust met het logo van de voetbalbond van Ecuador: FEF (Federación Ecuatoriana de Fútbol). Het nieuwe Ecuador thuistenue wordt gecompleteerd door een navy blauw short, waarop de logo's van de bond en het Zuid Amerikaanse sportmerk Marathon prijken. De kousen van het nieuwe thuistenue zijn navy blauw met aan de bovenkant een rode band.

Ecuador Copa America 2016 uit shirt en tenue

Het nieuwe Ecuador uitshirt voor de periode 2016-2018 is overwegend navy blauw en bevat gouden accenten. Deze gouden accenten komen terug aan de zijkanten van de rechte hals, in twee subtiele diagonale lijntjes aan de onderkant van het shirt en in een band aan de onderkant van het shirt. De logo's van Marathon en de voetbalbond prijken in het goud op de borst. Ook dit shirt bevat aan de binnenkant de speciale leus. Het nieuwe uittenue van Ecuador wordt gecompleteerd door een wit voetbalbroekje en navy blauwe kousen. Check hieronder de foto's van de nieuwe tenues van Ecuador, waarin spelers als Enner en Antonio Valencia. Montero en Paredes zullen schitteren gedurende komend seizoen. Één van deze shirts zal voor het eerst gedragen worden tijdens de eerste wedstrijd van het land in de Copa America Centenario. Op 5 juni neemt het land het op tegen het nationale elftal van Brazilië.

Ecuador voetbalshirt kopen

De nieuwe Ecuador voetbalshirts voor de Copa America 2016 en de kwalificatieperiode van 2016-2017 kan je vanaf nu kopen in de online Ecuador shop van Subside Sports. Check daar ook andere Ecuador items zoals t-shirts, retro shirts en andere merchandising van het Zuid Amerikaanse land! Inclusief de mogelijkheid tot bedrukking. Koop het hier... en deel hieronder je mening!

Ecuador -copa -america -2016-shirt
Ecuador -copa -america -uit -shirt -2016