Dit zijn de SPAL retro voetbalshirts van COPA Football

COPA is weer een samenwerking met een Italiaanse voetbalclub aangegaan. Het Nederlandse retromerk was al verantwoordelijk voor de productie van de AS Roma retro voetbalshirts en de Juventus retro collectie. Vandaag lanceerde het merk de S.P.A.L. Retro voetbalshirts. ''I Biancazzurri'' strijdt momenteel tegen degradatie uit de Serie B en moet in de laatste wedstrijden alle zeilen bij zetten om zich te handhaven. Dat was in de jaren '50 en '60 wel anders. Toen speelde SPAL namelijk in de Serie A. Het is dan ook niet verwonderlijk dat de twee nieuwe producten uit de SPAL retro collectie van COPA Football zijn geïnspireerd door de voetbalshirts van deze periode.

SPAL retro voetbalshirt 1966-1967

Het SPAL retro voetbalshirt is geïnspireerd door het SPAL thuisshirt 1966-1967. De Italiaanse club was net weer gepromoveerd naar de Serie A en eindigde dit seizoen op een verdienstelijke twaalfde plaats. Bij SPAL speelden in dit seizoen spelers als Luigi Pasetti, Gianfranco Bozzao en Osvaldo Bagnoli, die het voor de tegenstanders moeilijk maakten om de verdediging te passeren. SPAL had dit seizoenen ook moeite met doelpunten maken. Aanvaller Ivano Bosdaves werd in dit seizoen clubtopscorer met vijf doelpunten. In de aanval werd hij bijgestaan door veteraan Oscar Massei. Fabio Capello maakte ook onderdeel uit van de selectie van dit seizoen en zou daarna een transfer maken naar AS Roma om vervolgens bij Juventus en AC Milan te belanden. Na zijn carrière maakte de in San Canzian d'Isonzo geboren Italiaan furore als trainer van onder andere AC Milan, Real Madrid, AS Roma, Juventus en Engeland.

Het SPAL retro voetbalshirts heeft de iconische lichtblauwe en witte verticale banen en wordt verder gekenmerkt door de open hals en de gevouwen kraag in het lichtblauw. Dit is ook de kleur van de band aan de onderkant van de mouwen. Op de borst van het voetbalshirt staan geen logo's, omdat deze ook in de jaren '60 nog niet op de tenues stonden. De binnenkant van de hals van het SPAL retro voetbalshirt bevat wel een label met daarin de logo's van COPA en de club.

SPAL retro trainingsjack 1956-1957

De COPA Football X SPAL retro collectie bevat ook het SPAL trainingsjack 1956-1957, geïnspireerd door de trainingsjacks die de spelers en trainers in de jaren '50 van de vorige eeuw droegen. In het seizoen 1955-1956 eindigde SPAL als negende en speelden spelers als Giovanni Ferraro, Serge Morin, Jeno Vinyei Edoard Dal Pos, Guido Macor, Carlo Novelli en Beniamino Di Giacomo bij de club. Dit seizoen gooide SPAL vooral hoge ogen door AS Roma, Lazio en buurman Bologna te verslaan. Het SPAL retro trainingsjack is navy blauw en bevat een rits tot de borst. Verder bevat het jack een gevouwen kraag is op het midden van de sweater de naam van de club geborduurd.

Productinformatie

  • Merk: COPA Football
  • Club: SPAL
  • Materiaal: 50% uit katoen en 50% uit polyester
  • SKU SPAL retro voetbalshirt 1966-1967: 462
  • SKU SPAL retro trainingsjack: 951
  • Extra: Producten worden geleverd in een luxe cadeaubox van COPA Football
  • Geproduceerd in Europa

SPAL retro voetbalshirt bestellen

De nieuwe SPAL retro voetbalshirts kun je vanaf nu bestellen in de onderstaande winkels. Het retro shirt heeft een prijs van € 59,95, terwijl het retro trainingsjack € 89,95 is. Beide producten zijn beschikbaar in de maten S, M, L, XL en XXL. In de onderstaande webshop kun je er ook voor kiezen om deze producten te laten bedrukken met een eigen naam en nummer. Hiervoor wordt een speciale bedrukking gebruikt, die identiek is aan de bedrukking van de jaren '50 en '60.

Bestel de SPAL retro voetbalshirts direct in deze SHOP!

SPAL retro voetbalshirts COPA Football

SPAL retro voetbalshirt