25 januari 2023

Dit is de officiële wedstrijdbal voor het WK vrouwenvoetbal 2023

Adidas heeft de officiële wedstrijdbal voor het WK vrouwenvoetbal 2023 gepresenteerd. Met deze nieuwe voetbal spelen de 32 landen tijdens het WK voetbal voor vrouwen, welke van 20 juli tot 20 augustus gehouden wordt in Australië en Nieuw Zeeland. De adidas WK 2023 voetbal heeft de naam OCEAUNZ en dit verwijst uiteraard naar de landen die het WK organiseren. In dit artikel vertellen we meer over het design en de naam van de officiële adidas WK 2023 OCEAUNZ wedstrijdbal en vertellen we natuurlijk ook welke technieken adidas gebruikt heeft bij de productie van de voetbal. Adidas verzorgt al sinds 1970 de officiële wedstrijdbal voor het wereldkampioenschap voetbal voor mannen en vrouwen.

Het design

De basiskleur van de nieuwe adidas OCEAUNZ WK 2023 wedstrijdbal is wit en verder bevat de voetbal zowel groene als blauwe accenten. De voetbal bevat een design van donkerblauwe golven, geflankeerd door lichtblauwe en witte golven. Dit design is geïnspireerd door het unieke Australaziatische landschap, de uitgestrekte bergen van Nieuw Zeeland en de verbinding van Australië met de Indische Oceaan. De Australische patronen op de voetbal zijn ontworpen door de lokale Australische kunstenaar Chern'ee Sutton, terwijl de patronen die betrekking hebben op Nieuw Zeeland zijn ontworpen door Kiwi kunstenaar Fiona Collis. Op de voetbal zijn ook de initialen van Australië (AU) en Nieuw Zeeland (NZ) verwerkt. Verder staan op de voetbal ook subtiele verwijzingen naar symbolen die met de sport te maken hebben, zoals een voetbal en een doel. Daarnaast mogen de logo's van adidas, de FIFA en het WK 2023 niet op de bal ontbreken.

De technologieën

Net als de officiële adidas WK 2022 Al Rihla wedstrijdbal is de OCEAUNZ voetbal uitgerust met verschillende technologieën. Zo is in de bal een speciale technologie verwerkt, die realtime gegevens levert aan de wedstrijdofficials. Zo kunnen de officials met behulp van de technologie bepalen welke posities de spelers innemen en dus nog nauwkeuriger besluiten of een speler al dan niet buitenspel staat. De voetbal heeft verder de volgende kenmerken:

  • CTR CORE – Deze technologie is door adidas ontworpen voor een nog nauwkeurigere en een meer consistente vlucht van de voetbal. Deze technologie zorgt ervoor dat de bal nauwkeurig spel nog beter ondersteunt door de maximale vorm en luchtretentie.

  • Speedshell – De buitenbal is gemaakt van polyurethaan (PU) en is uitgerust met een design van verschillende micro en macrotexturen.  Deze  zogenaamde adidas SpeedCell technologie zorgt voor een nog betere vluchtsnelheid en rotatie van de bal om een uitstekende aerodynamica en perfect schot te bereiken. De bal heeft twintig panels met een super goed uitgewerkte vorm.  Deze panels zijn middels een naadloze constructie in elkaar gelijmd en bevatten een speciaal oppervlak voor de perfecte controle, nauwkeurigheid, balvlucht en grip. De binnenbal van de nieuwe adidas bal is gemaakt van latex. 

  • Connected Ball technology – Deze technologie is in het midden van de bal verwerkt. Dit betreft een bewegingssensor die een ongekend inzicht geeft in elk element van de beweging van de bal. Deze sensor wordt gevoed door een oplaadbare batterij, die via inductie kan worden opgeladen.

  • De adidas Al Rihla voetbal is bovendien de meest duurzame adidas voetbal ooit. Men heeft bij de productie namelijk alleen inkt en lijm op waterbasis gebruikt. Daarnaast is de voetbal één van de snelste adidas voetballen tot dusver. De bal is namelijk ontworpen op basis van data en tests in laboratoria en windtunnels van het merk om de nauwkeurigheid en stabiliteit van de voetbal in de lucht te verbeteren. Uiteraard voldoet de bal dan ook aan alle FIFA voorwaarden als het gaat om de omtrek, het gewicht, de wateropname en de mate van stuiteren. 

Evenals bij de adidas AL Rihla WK 2022 voetbal het geval was, doneert adidas 1% van de netto-omzet van de OCAUNZ voetbal aan een goed doel. In dit geval betreft dat het ''Global Goal 5 Accelerator van Common Goal; een collectief project om de participatie, vertegenwoordiging en leiderschap van vrouwen te vergroten.

adidas OCEAUNZ WK 2023 vrouwenvoetbal bestellen

De nieuwe adidas OCEAUNZ WK 2023 wedstrijdbal kun je vanaf nu bestellen in de onderstaande winkels. De officiële PRO versie (waarmee ook echt tijdens het WK gespeeld wordt) heeft een prijs van € 150,-, maar de replica ballen zijn natuurlijk goedkoper. De mini editie van de adidas Al Rihla voetbal bestel je al voor € 15,- en de replica versie bestel je vanaf € 23,-. De bal is ook weer beschikbaar voor verschillende ondergronden, dus voor gras, de zaal en de straat. Alle ballen zijn bovendien verpakt in een luxe cadeaubox.  Directe levering gegarandeerd!

Bestel deze nieuwe voetbal in de officiële adidas SHOP

of deze webshop 

 WK vrouwenvoetbal wedstrijdbal 2023

adidas WK vrouwenvoetbal 2023 wedstrijdbal