15 mei 2018

Denemarken thuisshirt 2018-2019

Het nieuwe thuisshirt van Denemarken voor het seizoen 2018-2019 is officieel gelanceerd. I n samenwerking met kledingsponsor Hummel is weer een schitterend ontwerp naar voren gekomen. Dit nieuwe thuisshirt gaan we natuurlijk ook weer zien op het WK voetbal in Rusland. Denemarken heeft zich namelijk weten te plaatsen voor het eindtoernooi wat deze zomer gehouden wordt. In Rusland neemt de ploeg van bondscoach Age Hareide het op tegen: Frankrijk, Australië en Peru. Deze wedstrijden worden gespeeld in poule C. Het nieuwe thuisshirt van het Scandinavische land is echter niet alleen te zien tijdens de wedstrijden op het WK. Ook tijdens de oefen- en kwalificatiewedstrijden van Denemarken voor het EK 2020 gaan we dit shirt zien. Verder is er ook nog de UEFA Nations League. Dit is een nieuw toernooi van de UEFA. Hierin neemt Denemarken het op tegen Ierland en Wales. Ben jij nieuwsgierig naar het nieuwe thuisshirt van Denemarken? Check de details hieronder!

Denemarken thuis shirt en tenue 2018-2019

Verantwoordelijk voor het design van het nieuwe thuisshirt van Denemarken is Hummel. Het Deense merk vervult deze functie al sinds 2016 voor de nationale bond van FC Utrecht. Tijdens het WK zien gaan we de Denen zien spelen in een schitterend klassiek shirt. De basis van het nieuwe thuisshirt is rood. Over het shirt loopt ook een grafische print. Deze is te zien in de vorm van een kruis. Wat meteen opvalt aan het shirt zijn de chevrons van het merk Hummel. Deze staan op de schouders van het shirt en zijn wit van kleur. Deze chevrons zorgen voor een klassiek karakter van het shirt van de Denen. De kraag van het shirt is een V-hals. Deze is versierd met een subtiele lijn die boven in de kraag blauw van kleur is en aan de onderkant wit. Op de rechterkant van de borst is het logo van Hummel te zien. Deze is ook wit van kleur. Op de linkerkant van de borst prijkt het logo van de Deense voetbalbond. Deze zomer neemt het land voor de vijfde keer deel aan het WK voetbal. Het beste resultaat van het Deens Dynamiet is de kwartfinale. Deze werd gehaald in 1998. Onder leiding van Michael Laudrup behaalde de Deense selectie de kwartfinale. In een zeer spannende wedstrijd werd Denemarken verslagen door latere finalist Brazilië. Rivaldo was deze wedstrijd de grote man en maakte twee doelpunten voor de Brazilianen in de 3-2 gewonnen wedstrijd. Het nationaal elftal van Denemarken wordt natuurlijk al vele jaren gekenmerkt door spelers uit de Eredivisie. Onder anderen de topscorer van het land heeft een geschiedenis in Nederland. John Dahl Tomasson maakte begin deze eeuw furore in het shirt Feyenoord. Op dit moment zijn de grote spelers van het Deense elftal Christian Eriksen en Nicolai Jørgensen. Eriksen speelde natuurlijk vele jaren voor Ajax en Jørgensen maakte de afgelopen twee seizoenen vele doelpunten voor Feyenoord. Andere bekende spelers voor ons als Nederlanders zijn Lasse Schöne, Michael Krohn-Dehli en Kasper Dolberg.

Het nieuwe thuistenue van Denemarken wordt gecompleteerd met een witte voetbalbroek en rode voetbalkousen. De broek is versierd met rode details, waaronder de chevrons van Hummel. De eerste wedstrijd waarin we het nieuwe thuistenue van de Denen kunnen zien is tegen Mexico. Dit is de laatste oefenwedstrijd van het Scandinavische land ter voorbereiding op het WK in Rusland. Deze wedstrijd wordt gespeeld op 9 juni.

Denemarken voetbalshirt kopen.

Vanaf medio juni is het mogelijk om het nieuwe thuisshirt van Denemarken te kopen in de onderstaande webshop. In deze webshop heeft u ook de mogelijkheid om het shirt te laten bedrukken met je naam en nummer, of met de naam en het nummer van je favoriete Deense voetballer. Ben je opzoek naar andere artikelen van Denemarken? Bekijk dan het overzicht van beschikbare producten hiernaast of hieronder. Directe levering gegarandeerd!

Scoor je Denemarken voetbalshirt in DEZE WINKEL