19 december 2018

COPA brengt jaren 80 retro sjaal, muts en sokken uit voor AS Roma

Copa Football heeft weer een primeur! Het merk staat sinds jaar en dag al bekend om haar brede assortiment retro voetbalshirts. Deze tenues zijn veelal geïnspireerd door voetbalshirts uit de vorige eeuw. Het Nederlandse retro sportmerk gaat nu zelfs een stapje verder. In samenwerking met AS Roma, een belangrijke club in het portfolio merk, heeft COPA nu ook retro accessoires uitgebracht, die gebaseerd zijn op accessoires, die in de jaren ’80 door de fans van ‘’I Giallorossi’’ werden gedragen om de club mee aan te moedigen! Dit assortiment bestaat onder andere uit een retro sjaal, retro sokken en een beanie! Check hieronder meer over de details van deze collectie.

AS Roma retro sjaal, muts en sokken

De gemene deler in de nieuwe collectie is het vintage logo van de club. Alle items bevatten namelijk niet het huidige logo van de club uit Rome, maar het logo dat de club had in de periode 1979-1997. We hebben het al een aantal keer over het logo gehad. Niet alleen omdat we er fan van zijn, maar ook omdat de introductie van dit logo samen ging met de succesperiode van de club. Vooral de jaren ’80 waren voor AS Roma vruchtbaar. Onder leiding van de Zweedse coach Liedholm won de club uit de Italiaanse hoofdstad vier keer de Coppa Italia, werd het één keer kampioen en behaalde het de finale van de Europa Cup I. De Italiaanse designer Piero Gratton was verantwoordelijk voor het nieuwe logo. Hij introduceerde namelijk in de aanloop naar het seizoen 1978-1979 een nieuw logo dat bestond uit een cirkel met daaromheen een rode en gele band en in het midden een afbeelding van een Romeinse wolf, de Lupetto. Dit logo staat vandaag de dag nog steeds bekend als een legendarisch logo! Dit logo of delen daarvan zijn zowel in de nieuwste retro sjaal als in de beanie en sokken te vinden. Qua design hebben deze nieuwe items ook overeenkomsten. Zo bevatten de nieuwe retro producten van COPA Football allemaal een combinatie van rode, oranje en gele tinten. Deze kleuren zijn weer geïnspireerd door de AS Roma voetbalshirts van 1978-1979. In dit seizoen nam het Italiaanse fashionmerk Pouchain het stokje over van adidas en wilde het opvallen met de introductie van de zogenaamde ijslollie voetbalshirts, iets wat tot verdeeldheid leidde onder de supporters van AS Roma. Op de nieuwe AS Roma retro producten van COPA Football komen deze kleuren er sprekend uit en zorgen deze juist voor dat heerlijke retro gevoel!

De zogenaamde winter collectie is niet alleen maar retro, het is ook streetwear! Daar zorgt de nieuwe trui uit het assortiment voor! Deze trui wordt door het merk de AS Roma blackout sweater genoemd. Zoals het woord het al zegt, is deze AS Roma trui geheel zwart en prijkt op het midden van deze trui het zojuist besproken vintage logo van de Italianen! De trui wordt afgemaakt met een stijlvolle crew neck en aan de onderkant bevindt zich een tag met daarin wel het huidige AS Roma logo. Check hieronder nog meer afbeeldingen van deze nieuwe collectie, welke natuurlijk perfect zijn om aan de echte Roma fan met de feestdagen cadeau te geven!

COPA Football x AS Roma accessoires bestellen

De nieuwe AS Roma accessoires kan je vanaf nu bestellen in de onderstaande SHOP! De prijs van de sjaals en beanies zijn € 25,- en de prijs van de casual sokken is slechts € 10. De nieuwe AS Roma blackout trui heeft een prijs van € 60,-. Wil je andere Roma producten bestellen? Check dan ook het overzicht hiernaast of hieronder! Directe levering!

Bestel je AS Roma retro producten in deze winkel!