5 april 2018

Chili uitshirt 2018-2019

Het nieuwe uitshirt van het Chileense elftal is vandaag officieel gelanceerd door de voetbalbond van het land en kledingsponsor Nike. In dit nieuwe shirt speelt Chili de uitwedstrijden in de periode 2018-2020. Chili heeft zich niet weten te plaatsen voor het WK van 2018 in Rusland, waardoor het in dit uittenue alleen een aantal oefenwedstrijden speelt en de wedstrijden in de Copa America van 2019, welke in de zomer van 2019 plaats vindt in Brazilië. Benieuwd naar het nieuwe uittenue van het keurkorps van bondscoach Rueda? Check hieronder de details.

Wit Chili uit shirt en tenue 2018-2019

Het uittenue van Chili heeft dit jaar een opvallend design. Het shirt is namelijk geïnspireerd door de nationale vogel van Chili, de Andeaanse condor. Het shirt is overwegend wit en wordt gekenmerkt door de flitsende, horizontale banen in de kleuren van de vlag van het land. Deze banen zijn blauw en rood. De banen hebben verschillende diktes en lopen naadloos in elkaar over. Nike designer Pete Hoppins geeft het volgende aan over het design: ''We hadden nu de mogelijkheid om de Chileense cultuur aan de wereld te showen met dit nieuwe tenue. Het nieuwe uitshirt staat voor het moderne Chili. In dit shirt komt de bekwaamheid van het nationale icoon, de Andeaanse condor terug in het shirt. De banen representeren de vleugels van de vogel en dit symboliseert bovendien de intensiteit waarmee men in Chili voetbal speelt.'' Tussen de banen bevinden zich ook gradient  puntjes in de kleuren van de Chileense vlag. Verder heeft het nieuwe tenue van het Chileense elftal kenmerken van het nieuwe Nike Vapor Aeroswift template. De mouwen van het tenue zijn uitgerust met flitsende zigzagstrepen in het zilver en bovendien bevat het shirt een diagonale hals, welke naar het midden recht loopt. Het shirt heeft verder nog een aantal andere details. Aan de binnenkant van de kraag is namelijk de ster uit de vlag van het land verwerkt. Bovendien prijken het logo van de voetbalbond en de ster uit de Mapuche oorlogsvlag aan de binnenkant van de hals. De achterkant van de hals bevat een verticale blauwe strip, waarin de contouren van het wapen van het land zijn verwerkt. De rechter borst is uitgerust met het embleem van de Chileense voetbalbond, de Federación de Fútbol de Chile or FFCh). De andere borst is uitgerust met de swoosh van Nike in het wit. Nike en de Chileense bond werken sinds 2015 met elkaar samen en beide partijen hebben in ieder geval nog een contract tot 2022.

Het nieuwe Chili uittenue wordt dit jaar compleet gemaakt door een wit voetbalbroekje. Uniek aan de nieuwe voetbalbroekjes van Nike is dat deze aan de zijkanten geen naden bevatten. Hierdoor kunnen de spelers nog vrijer bewegen. De zijkanten van de broekjes zijn uitgerust met flitsende zigzagbanen en op de broekjes staan ook weer de logo's van de Chileense bond en Nike. De kousen van het nieuwe tenue zijn ook geheel wit. Zoals alle tenues van Nike zijn ook de voetbalshirts van Chili uitgerust met de Nike Dri Fit technologie, welke zorgt voor verkoeling, ventilatie en vochtafvoer, zodat de spelers optimaal kunnen presteren. Check ook het nieuwe thuisshirt en de officiële bedrukking van het land.

Chili uitshirt bestellen

Het nieuwe tenue van Chili kan je vanaf nu bestellen voor kinderen en volwassenen. Het shirt heeft voor volwassenen een prijs van ongeveer € 85,- en voor kinderen heeft het shirt een prijs van € 70,- De tenues zijn namelijk beschikbaar in de maten 128, 140, 152, 164, 176, S, M, L, XL en XXL. In de onderstaande webshops kan je het tenue laten bedrukken met een eigen naam en nummer. Wil je andere Chili producten bestellen, check dan ook het overzicht hiernaast of hieronder!

Bestel je nieuwste Chili voetbalshirt of t-shirt altijd in deze winkel! (inclusief bedrukking en goedkope t-shirts)

of de officiële NIKE SHOP

of deze winkel!