5 april 2018

Chili thuisshirt 2018-2019

Het nieuwe Chili thuisshirt voor 2018-2019 is vandaag officieel gelanceerd door de Chileense voetbalbond en Nike. In dit nieuwe shirt speelt Chili de COPA America 2019 wedstrijden en overige thuiswedstrijden in de periode 2018-2019. Het land dat onder leiding staat van bondscoach Rueda heeft zich niet weten te plaatsen voor het WK in Rusland. Het nieuwe tenue van ''La Roja'' staat geheel in het teken van de prijzen die het de afgelopen vijf jaar gewonnen heeft. Zowel in 2015 als in 2016 won het Zuid Amerikaanse land de Copa America. Ook dit jaar is Nike weer verantwoordelijk voor het design van de nieuwe shirts. Deze functie vervult het merk sinds 2015. Beide partijen hebben in ieder geval een contract tot 2022. Check hieronder de details van het nieuwe Chili shirt van Nike.

Chili thuis shirt en tenue 2018-2019

Het nieuwe Chili tenue is geïnspireerd door het nieuwe VAPOR Aeroswift template van Nike. Het shirt is geheel rood en wordt gekenmerkt door de diagonale hals, welke naar het midden recht loopt. De zijkanten en achterkant van de hals zijn blauw. Zoals alle Nike tenues voor 2018-2019 bevatten de mouwen de flitsende zigzagstrepen in een andere tint rood. De binnenkant van het shirt is uitgerust met een speciaal detail. Aan de binnenkant van de kraag is namelijk de ster uit de vlag van het land verwerkt. Bovendien prijken het logo van de voetbalbond en de ster uit de Mapuche oorlogsvlag aan de binnenkant van de hals. De achterkant van de hals bevat een verticale blauwe strip, waarin de contouren van het wapen van het land zijn verwerkt. De rechter borst is uitgerust met het embleem van de Chileense voetbalbond, de Federación de Fútbol de Chile or FFCh). De andere borst is uitgerust met de swoosh van Nike in het wit.  Het nieuwe Chili thuistenue wordt dit jaar compleet gemaakt door een geheel blauw voetbalbroekje, waarop ook de logo's van de bond en Nike staan. De zijkanten van het short zijn daarnaast uitgerust met de flitsende zigzagstrepen, die ook op het shirt staan. De broekjes bevatten dit jaar geen naden aan de zijkanten, waardoor de spelers nog vrijer kunnen bewegen. De kousen zijn ook geheel blauw.

Tegelijkertijd met de lancering van het shirt werd ook de bedrukking voor de nieuwe Chili voetbalshirts gelanceerd. Dit betreft de printing van de namen en nummers van de spelers. Deze bedrukking bestaat ook dit jaar weer uit een borstnummer, rugnummer en de naam van de spelers op de achterkant van het shirt. De stijl van de bedrukking is geheel vernieuwd en is geïnspireerd door de stijl van de straatborden in de stad Santiago en de nummerborden van de auto's in Chili. Bovendien bevat de bedrukking een all-over print van licht blauwe sterren door de nummers. Dit is weer geïnspireerd door de Mapuche vlag. Door de rugnummers loopt een subtiele rode lijn en aan de onderkant van de nummers is het logo van de Chileense voetbalbond verwerkt.

Check hieronder nog meer afbeeldingen van het nieuwe Chili thuistenue voor 2018-2019, waarin sterren als Sanchez, Vidal, Vargas, Medel, Aranguiz en andere sterren vanaf nu schitteren. Check ook het design van het nieuwe uitshirt!

Chili voetbalshirt bestellen

Het nieuwe Chili voetbalshirt van Nike kan je vanaf mid-april bestellen in de onderstaande online winkels. Het shirt kan je zowel voor kinderen (maten 128, 140, 152, 164 en 176) als voor volwassenen bestellen (S, M, L, XL en XXL). De prijs van het tenue voor volwassenen is € 85,- en voor kinderen € 70,-. In deze shops kan je het nieuwe Chili tenue ook laten bedrukken met een eigen naam en nummer. Of check het overzicht met Chili producten hiernaast of hieronder. Directe levering!

Bestel je nieuwste Chili voetbalshirt of t-shirt altijd in deze winkel! (inclusief bedrukking en goedkope t-shirts)

of de officiële NIKE SHOP

of deze winkel!