23 december 2019

Chelsea 4de voetbalshirt 2019-2020

Chelsea en Nike hebben afgelopen weekend een special edition versie van het Chelsea thuisshirt gelanceerd. Dit nieuwe voetbalshirt betreft alweer het vierde Chelsea voetbalshirt dit seizoen en wordt dit seizoen gedragen tijdens een aantal Premier League en Europese thuiswedstrijden in de tweede seizoenshelft van 2019-2020, dus van januari tot mei. Het nieuwe tenue wordt door The Blues voor het eerst gedragen in de FA Cup wedstrijd tegen Nottingham Forest op 5 januari. Het is voor Nike inmiddels een trend om een vierde voetbalshirt uit te brengen. Nike lanceerde eerder al een vierde voetbalshirt voor Barcelona en Paris Saint Germain.

Special edition voetbalshirt Chelsea

Nieuwe Chelsea voetbalshirt een ode aan het voetbalshirt van 1970

Het Chelsea 4e voetbalshirt voor 2019-2020 is een ode aan het winnen van de FA Cup in 1970. Dat is in 2020 precies vijftig jaar geleden. In de finale van het toernooi versloegen de Londenaren Leeds United over twee wedstrijden. De eerste wedstrijd op Wembley eindigde in 2-2. De tweede wedstrijd vond plaats op Old Trafford, omdat het veld van Wembley niet meer in goede conditie was. Ook de tweede wedstrijd was een spannende. Na reguliere speeltijd was de stand 1-1, maar in de 104de minuut besliste Webb de wedstrijd. Andere spelers van dit elftal waren onder andere Ron Harris, Eddie McCreadie, David Webb, Peter Osgood, Ian Hutchinson en Peter Houseman.

Het speciale edition tenue van Chelsea heeft hetzelfde klassieke design als het voetbalshirt van 1970. Kan dit dan met al die logo's van sponsoren? Daar heeft Nike een oplossing voor bedacht.  De logo's van Nike en sponsor Yokohama Tyres hebben dezelfde kleur als het voetbalshirt (blauw), waardoor deze vrijwel niet zichtbaar zijn. De linkerborst van het tenue bevat het Chelsea logo. Dit betreft het logo dat de club had in 1970 en is gemaakt van siliconen. Het logo wordt gekenmerkt door een gele leeuw met in zijn hand een rode staf en daaronder de initialen van de Londense club: CFC. Het vierde tenue van het keurkorps van Frank Lampard is verder uitgerust met een ronde hals en aan de binnenkant een gele taping. De linkermouw bevat het logo van subsponsor Hyundai en verder bevatten de mouwen een print van flitsende zigzag strepen. Het special edition tenue van Chelsea wordt compleet gemaakt door een blauw voetbalbroekje met blauwe logo's van Nike en de club. De kousen van het tenue zijn geel en bevatten aan de bovenkant twee dunne, verticale banen met daaronder de initialen van de club (CFC) en de swoosh van Nike in het blauw. De spelers van de Londense club dragen op dit tenue overigens ook een speciale bedrukking. De stijl en het font van deze bedrukking zijn geïnspireerd door het lettertype van de rugnummers van Chelsea in de jaren '70. 

Check hieronder nog meer afbeeldingen van het nieuwe Chelsea tenue dat vanaf nu gedragen wordt door sterspelers als Pulisic, Abraham, Willian, Mount, Kanté, Tomori, Hudson-Odoi, James en andere sterspelers.  Check ook het Chelsea thuisshirt, uitshirt en 3e shirt. 

Chelsea 4e voetbalshirt 2019-20 kopen

Het nieuwe Chelsea vierde voetbalshirt kun je dus ook pas vanaf begin december bestellen. De prijs van het tenue is € 89,95 voor volwassenen en € 69,95. Het Vapor Match voetbalshirt is € 139,95. Het tenue is beschikbaar in de maten 122, 128, 140, 152, 164, 176, XS, S, M, L, XL en XXL. In de onderstaande winkels kun je het tenue ook bedrukken met een eigen naam en nummer. Hiervoor wordt de officiële en originele bedrukking gebruikt. Directe levering!

Bestel het Chelsea tenue altijd in deze SHOP (inclusief officiële bedrukking en goedkope t-shirts)

of deze winkel! 

Chelsea 4de voetbalshirt 2019-2020