2 januari 2018

Brentford FC retro voetbalshirts COPA Football

Het Nederlandse retro voetbalmerk COPA Football heeft weer een interessante samenwerking. Het merk is namelijk opnieuw een samenwerking aangegaan met een Engelse club. Nadat het eind 2017 al een deal met Nottingham Forest sloot, is het nu de beurt aan een andere Championship club, namelijk Brentford FC. De club, waar momenteel spelers als Bjelland, Mokotjo en Jozefzoon onder contract staan, staat momenteel op een tiende plek op het tweede niveau van Engeland. COPA en de in 1889 opgerichte club hebben alleen een samenwerking als het om de productie van de retro shirts van de club gaat. Adidas is namelijk de kledingsponsor van de tenues en trainingskleding van de club. Direct na de bekendmaking van de samenwerking lanceerde COPA een tweetal retro shirts. Die bespreken we uiteraard hieronder.

Fan van Brentford FC en wil je deze shirts bestellen? Koop ze in deze online winkel!

Brentford FC retro shirt 1974-1975

Het eerste COPA Football Brentford FC retro shirt is geïnspireerd door het shirt van de jaren '70 en met name het shirt van het seizoen 1974-1975. De jaren '60 en '70 moesten de come back van de club worden op het hoogste niveau van Engeland, evenals in de jaren '30. Dit ging echter niet met zo'n vaart. De club acteerde veelal zelfs op het vierde niveau in Engeland. In het seizoen 1974-1975 was het niet anders. De club eindige in 1974 als negentiende, wat betekende dat het roer omgegooid moest worden. Onder leiding van manager Michael Everitt en sterren als Jackie Graham en Alan Neles moest de club mee gaan draaien om een plek in de top van de vierde divisie. Hoewel het wel beter ging dan het jaar ervoor, eindigde de club op een teleurstellende achtste plaats. Dit was niet genoeg om mee te doen aan de play-offs aan het einde van het seizoen. Uiteindelijk betekende dit ook het einde van manager Everitt bij ''The Bees.'' Klein lichtpuntje in dit seizoen was het jubileum van aanvoerder Peter Gelson. De cultheld speelde in dit seizoen zijn 500ste wedstrijd voor de club. Aan het eind van het seizoen besloot Gelson echter wel zijn schoenen aan de wilgen te hangen, na vijftien jaar de club gediend te hebben.

Het COPA Football Brentford FC shirt van het seizoen 1974-1975 heeft hetzelfde design als het shirt van de jaren '70. Uiteraard wordt het gekenmerkt door de rode en witte verticale banen over het shirt. Daarnaast bevat het shirt een stijlvolle rechte hals met daaronder een v-design. Bovendien is het shirt uitgerust met een zwarte, gevouwen kraag. In de bies aan de onderkant van de mouwen komt het zwart weer terug. De rechter borst is uitgerust met een vintage badge van de Engelse club, die haar thuiswedstrijden speelt in Griffin Park.

Brentford FC retro shirt 1985-1986

COPA en Brentford hebben ook een retro voetbalshirt uit de jaren '80 gelanceerd. Dit gaat om het shirt van het seizoen 1985-1986. Dit seizoen acteerde de club in de Third Division. Onder leiding van voormalig Arsenal en Schotland speler Frank McLintock werd de finale van de Freight Rover Trophy behaald. De club wist deze prijs niet te winnen, omdat Wigan Athletic met 3-1 te sterk was voor Brentford. In de competitie eindigde de club in de middenmoot. Speciaal was het seizoen niet. Des te specialer was de hoofdsponsor van destijds, namelijk KLM. De vliegmaatschappij was in de jaren '80 namelijk hoofdsponsor van de club. Ook dit retro shirt heeft weer hetzelfde design als het shirt van 1985-1986. Het shirt heeft ook brede rode en witte banen en bevat zwarte accenten in de v-hals en de bies. De linker borst is uitgerust met het logo van de club.

Brentford FC voetbalshirt bestellen

De nieuwe COPA Football Brentford FC retro shirts kan je vanaf nu bestellen in de onderstaande winkel. Deze hebben een prijs van € 49,95 en zijn beschikbaar in de maten S, M, L, XL en XXL. Zoals we gewend zijn van het merk worden de shirts geleverd in een luxe cadeaubox. Daarnaast heb je de mogelijkheid de shirts te laten bedrukken met een eigen naam en nummer. Directe levering gegarandeerd!

Bestel de nieuwe Brentford retro shirts in deze winkel!