18 november 2021

Brentford FC retro voetbalshirt 1983-1984

COPA Football heeft vandaag weer een nieuw retro voetbalshirt gelanceerd! Het retro merk van Nederlandse bodem heeft namelijk een samenwerking met Premier League debutant Brentford FC. Umbro is de kledingsponsor van Brentford FC en is dus de producent van de huidige voetbalshirts en trainingskleding. COPA is alleen verantwoordelijk voor de retro kleding van de Premier League club. Dit doet het merk voor tal van andere gerenommeerde clubs en landen, zoals FC Barcelona, Juventus, AS Roma, Atletico Madrid, Benfica, FC Porto en het Nederlands Elftal.

Het nieuwe Brenford retro shirt uit de COPA collectie is geïnspireerd door het voetbalshirt van het seizoen 1983-1984. In dit seizoen speelde Brentford FC in the Third Division, destijds ook echt het derde niveau van Engeland. Met Chris Kamara en Teddy Hurlock op het middenveld, Bobby Booker en Gary Roberts op de flanken en Francis Joseph als spits was het elftal van Brentford dit seizoen voorzien van de nodige flair. In de eerste helft van dit seizoen stond Brentford onder leiding van Fred Callaghan en Ron Harris en daarna nam Frank McLintock het stokje over. Hij behoedde ''The Bees'' op de laatste speeldag voor degradatie. In de FA Cup werd Brentford in de derde ronde uitgeschakeld door Gillingham.

Het Brenford FC voetbalshirt van 1983-1984 bevatte alleen aan de onderkant en op de mouwen de traditionele verticale en rode banen. Sinds het seizoen 1925-1926 zijn dit de kleuren van het voetbalshirt. De bovenkant van het tenue was echter volledig wit, met uitzondering van de brede rode V-hals. In het seizoen 1983-1984 was het relatief onbekende sportmerk Osca kledingsponsor van Brenford. Deze functie vervulde het Engelse sportmerk ook voor clubs als Charlton Athletic en Fulham. Het logo van Osca staat niet op het door COPA gelanceerde voetbalshirt, maar verder ziet het tenue er exact hetzelfde uit als het tenue van de jaren '80. Dit betekent ook dat het logo van DHL op het midden van het retro shirt staat. Het internationale vervoersbedrijf was van 1981 tot 1984 de hoofdsponsor van Brentford en dus ook de eerste shirtsponsor in de geschiedenis van ''The Bees.'' Daarna nam KLM het stokje over. De linkerborst van het tenue bevat het logo van Brentford FC. Opvallend is dat dit logo niet de gebruikelijke rood/witte kleurencombinatie heeft, maar zwart/wit is.

Check hieronder nog meer afbeeldingen van het nieuwe COPA Brentford FC retro voetbalshirt 1983-1984. Zoals we van COPA gewend zijn, wordt dit retro shirt geleverd in een luxe cadeaubox met daarop zowel het logo van COPA als Brentford. Dit retro voetbalshirt kun je vanaf nu bestellen in de onderstaande SHOP! De prijs van het retro shirt is € 59,95. In deze winkel kun je het shirt ook laten bedrukken met een eigen naam en nummer. Hiervoor wordt dezelfde bedrukking gebruikt als in de jaren '80!

Bestel je Brentford retro voetbalshirt direct in deze SHOP! 

Brentford retro shirt 1983-1984