Bohemian FC uitshirt 2022 eerbetoon aan Bob Marley

2021-2022 is het seizoen van Bob Marley! In augustus lanceerden Ajax en adidas het Ajax 3e shirt 2021-2022 als eerbetoon aan Bob Marley en Three Little Birds. Vandaag presenteerden de Ierse club Bohemian FC en kledingsponsor O'neills het nieuwe Bohemian FC uitshirt 2022, welke ook een eerbetoon is aan de Jamaicaanse reggae-artiest. In dit voetbalshirt speelt Bohemian FC de League of Irland Premier Division en beker uitwedstrijden dit jaar.

In 2018 lanceerden Bohemian FC en O'Neills al een uitshirt met een afbeelding van Bob Marley. Omdat beide partijen destijds niet de rechten hadden om de afbeelding van Marley te gebruiken, werd het tenue nooit officieel gedragen. Inmiddels heeft de club die rechten wel en mag het van de van de familie Marley de afbeelding op een voetbalshirt gebruiken. De link tussen Bob Marley en Bohemian Football Club was een concert van de Jamaicaan in Dalymount Park, de thuishaven van de Ierse club, op 6 juli 1980.

Het Bohemian FC uitshirt 2022 is overwegend wit en bevat op de rechterzijde in het grijs een print van Bob Marley. Dit betreft dezelfde print als op het concertkaartje van 1980. Verder komen de zogenaamde reggae kleuren in verschillende elementen van he tenue terug. De linkerzijde van het voetbalshirt bevat drie banen in de iconische reggae kleuren: groen, geel en rood. Deze kleurencombinatie komt ook weer terug in de band aan de onderzijde van de mouwen en een band aan de binnenkant en achterkant van de hals. In deze band staat de tekst: ''Dalymount Park – Sport, Music & Culture Since 1901.'' De onderkant van het voetbalshirt bevat een geborduurd label met daarin een verwijzing naar het concert: ''An afternoon in the park – Bob Marley & The Wailers & Special Guests – Dalymount Park, Dublin – Sunday 8th July 1980.'' Op de achterzijde van het voetbalshirt prijkt in het zwart de tekst: ''Dublin Originals.'' Op de rechterborst van het tenue staat het logo van Ierse sportmerk O'neills en de linkerborst bevat de badge van de club. Hoofdsponsor Des Kelly Interiors versiert het midden van het tenue. Het tenue wordt gecompleteerd door een wit voetbalbroekje en witte kousen.

Daniel Lambert, directeur van Bohemian FC reageert: ''Ik ben enorm verheugd met de lancering van dit tenue, nadat jaren van werk. Het concert van Bob Marley in Dalymount is één van de meest speciale momenten in de muziekgeschiedenis van Ierland en ook de enige ooit van Bob Marley in Ierland. Zijn liefde voor voetbal is algemeen bekend. Voor het concert voetbalde hij zelfs nog met zijn band op het veld, waarop ook sterren als Pelé, Best en Zidane gevoetbald hebben.''

Het Bohemian FC uitshirt 2022 kun je vanaf nu pre-orderen in de officiële fanshop van de club. Voor volwassenen bestel je het voetbalshirt voor € 70,- en voor kinderen vanaf € 30,-. Inclusief de mogelijkheid tot bedrukking!

Bohemian FC uitshirt 2022 eerbetoon aan Bob Marley

Bohemian FC uittenue 2022

Detail Bohemian FC uitshirt 2022