20 augustus 2021

Ajax 3e shirt 2021-2022

Na het succes van vorig seizoen, hebben Ajax en adidas ook voor dit seizoen een alternatief uitshirt of 3e shirt gepresenteerd. Vorig seizoen was het derde tenue een ode aan het 50 jarige jubileum van het winnen van de eerste Europa Cup I, dit jaar gaan de club en adidas op een hele andere tour. Het nieuwe tenue van de Amsterdammers is namelijk een eerbetoon aan Three Little Birds van Bob Marley, maar daarover straks meer. Het 3e shirt wordt vooral gedragen tijdens de uitwedstrijden in de Champions League gedurende 2021-2022 en dient ook als alternatief voor het Ajax uitshirt 2021-2022 in de Eredivisie en KNVB Beker uitwedstrijden dit seizoen. Adidas is verantwoordelijk voor het design en de productie van dit opvallende Ajax tenue. Het Duitse sportmerk is sinds de zomer van 2000 de kledingsponsor van de Nederlandse kampioen. 

Ajax 3e voetbalshirt 2021-2022 | Een ode aan Three Little Birds

Evenals vorig seizoen heeft het Ajax 3e shirt een speciaal thema. Waar het tenue dit seizoen een eerbetoon is aan het winnen van de eerste Europa Cup I in 1971 (50 jaar geleden), is het tenue dit seizoen een ode aan het lijflied van de supporters van de club: ‘’Three Little Birds’’ (Bob Marley). Het nummer van Bob Marley is overigens pas sinds 2008 populair onder de supporters van de Amsterdamse club. Daar schuilt een speciaal verhaal achter. In 2008 speelde Ajax in Wales tegen Cardiff City (eindstand 0-0). Het geduld van de meegereisde fanschare werd na afloop van de wedstrijd op de proef gesteld. Eerst mochten de supporters van Cardiff City het stadion verlaten. Stadionspeaker Ali Yassine speelde hier slim op in en vermaakte de supporters van Ajax met muziek. Hij besloot als eerste ''Three Little Birds'' van Bob Marley te draaien, waarop de fans enthousiast, klappend en dansend reageerden. Het nieuwe Ajax anthem was geboren en de rest is geschiedenis. Dit nummer wordt sindsdien standaard gedraaid in de Johan Cruijff Arena voordat de wedstrijden van Ajax beginnen en wordt bovendien door de meer dan 50.000 supporters tijdens de wedstrijden ingezet. 

Het Ajax 3e shirt 2021-2022 is dit jaar volledig zwart en bevat de zogenaamde ‘’Rastafari’’ kleuren van de Jamaicaanse vlag. De adidas strepen op de schouders zijn een combinatie van groen, geel en rood en deze kleuren komen ook weer terug in de band aan de onderkant van de mouwen. Ook alle logo's op het tenue zijn rood. De rechterborst bevat het adidas logo en de linkerborst bevat de badge van de club.  Dit betreft een monochrome badge. De badge heeft namelijk niet de gebruikelijke kleuren, maar is in stijl van (een deel van) de kleuren van het tenue, in dit geval zwart/rood. Boven het logo staan ook in 2021-2022 weer de drie kampioenssterren, welke verwijzen naar de 35 landskampioenschappen.  Het logo van de Curaçao Tourist Board staat ook in 2021-2022 op de linkermouw. Dit contract loopt nog tot en met juni 2023. Het voetbalshirt is bovendien uitgerust met een zogenaamde adidas EQT collar. Dit betreft een combinatie van een v-hals en opstaande kraag. Het tenue bevat ook nog verschillende details. In de nek op de achterzijde van het tenue zijn drie vogels onder elkaar verwerkt in de iconische Rastafari kleuren. Deze vogels verwijzen natuurlijk naar het thema van het nieuwe tenue: Three Littlbe Birds. De drie Amsterdamse kruizen staan dit jaar op de kousen van het tenue. De kousen zijn zwart met op het midden drie rode Andreaskruizen en aan de bovenkant de drie adidas strepen in het groen/geel/rood. Het broekje van dit tenue is volledig zwart met aan de zijkanten de adidas strepen in de Rastafari kleuren en op de pijpen het Ajax en adidas logo in het rood. 

Zoals alle adidas en Ajax tenues is ook dit voetbalshirt uitgerust met de nieuwste performance technologieën. Deze voetbalshirts zijn namelijk uitgerust met de adidas AeroReady technologie. Dit systeem is in de stof van de tenues verwerkt en zorgt voor de perfecte ventilatie en afvoer van vocht en zweet naar de buitenkant van de voetbalshirts. Check hieronder nog meer afbeeldingen van het Ajax 3e shirt 2021-2022, welke vanaf nu gedragen wordt door spelers als Tadic, Blind. Berghuis, Timber, Antony, Klaassen, Kudus, Gravenberch, Martinez, Alvarez en ander spelers en check ook het Ajax thuisshirt 2021-2022. Deze tenues worden ook gedragen door het vrouwenteam van de Amsterdammers, de jeugd en Jong Ajax.

Ajax 3e shirt bestellen

De prijzen van de voetbalshirts zijn hetzelfde als de andere Ajax tenues. Voor volwassenen (maten S, M, L, XL en XXL) is het Ajax 3e shirt € 89,95 en voor kinderen (maten 128, 140, 152, 164 en 176) € 69,95. De broekjes bestel je vanaf € 34,95 en de kousen zijn € 17,95. In deze webshops kun je de Ajax voetbalshirts ook laten bedrukken met een eigen naam en nummer of de officiële Eredivisie of Champions League badges en vind je ook de nieuwste trainingskleding! Directe levering.

Bestel je Ajax voetbalshirt altijd in deze SHOP

of in deze fanshop

of deze webshop! 

Ajax 3e shirt 2021-2022

 

Ajax 3e shirt 2021-2022

Ajax 3e tenue 2021-2022

 

Ajax 3e shirt 2021-2022

Achterkant Ajax 3e shirt 2021-2022