9 mei 2021

Ajax uitshirt 2021-2022

Het nieuwe Ajax uitshirt 2021-2022 is vandaag officieel gepresenteerd door Ajax en kledingsponsor adidas. Ajax draagt in de klassieker tegen Feyenoord op 9 mei voor het eerst het nieuwe adidas Ajax uitshirt 2021-2022. In de maand mei wordt traditioneel het nieuwste Ajax uitshirt gelanceerd door de club en adidas en ook dit jaar is dat weer het geval.  In het uittenue speelt de kampioen van Nederland ook de Champions League, Eredivisie en KNVB Beker uitwedstrijden gedurende 2021-2022. In sommige van deze wedstrijden draagt de club van trainer Erik ten Hag het Ajax 3e shirt 2021-2022. Adidas is dus opnieuw verantwoordelijk voor het design van het opvallende design van het Ajax uitshirt. Het Duitse sportmerk is sinds 2000 de kledingsponsor van de Amsterdammers en dit contract loopt nog tot de zomer van 2025. 

Bestel het nieuwe Ajax uitshirt direct in deze SHOP!  

Ajax uit shirt en tenue 2021-2022

Het nieuwe tenue is geïnspireerd door verschillende gestreepte uitshirts die de Amsterdammers vanaf de jaren '80 gedragen hebben. Één van die iconische uitshirts betreft het Ajax uitshirt van 1993-1994, welke door spelers als Blind, de gebroeders de Boer, Davids, Seedorf, Kanu, Overmars en Finidi en waarin de club in 1994 kampioen van Nederland wordt. Het nieuwe Ajax uitshirt 2021-2022 heeft een klassiek design en wordt dit seizoen gekenmerkt door de verticale donkerblauwe (door adidas ‘’Legend Ink’’ genoemd) en blauwe (‘’Glory Blue’’) verticale banen. Deze banen worden geflankeerd door dunnere mint groene lijnen. Dit is direct ook de kleur van de drie adidas strepen, welke dit seizoen alleen op de schouders van het Ajax uittenue staan. De retro look van het tenue is ook zichtbaar in de kraag van het tenue. Dit betreft de zogenaamde adidas EQT collar, welke een combinatie is tussen een subtiele v-hals en opstaande kraag. Dit design is geïnspireerd door de kraag van de adidas voetbalshirts in de jaren ’90. Ook de kraag van het Ajax uittenue is donkerblauw. De linkerborst bevat de badge van de Amsterdammers in het donkerblauw. Boven de badge staan dit seizoen weer drie sterren, welke verwijzen naar de 35 landskampioenschappen van de club. De andere borst bevat opnieuw het adidas performance logo in het mint groen en dit is ook de kleur van het logo van shirtsponsor Ziggo. De media exploitant is 2015 de shirtsponsor van het keurkorps van Erik ten Hag en dit contract loopt nog tot de zomer van 2023. De linkermouw van alle Ajax voetbalshirts bevat ook dit seizoen weer het logo van Curaçao (Tourism Board). Het contract met de Curaçao Tourism Board loopt nog tot de zomer van 2022. De Amsterdammers dragen op de andere mouw de officiële Eredivisie kampioensbadge tijdens de Eredivisie wedstrijden. Een speciaal detail is nog verwerkt in de nek op de achterzijde van het voetbalshirt. Hier prijken de drie Andreaskruizen uit de vlag van Amsterdam onder elkaar. De achterzijde van het tenue is geheel blauw en bevat niet het design van verticale banen. 

Het nieuwe Ajax uittenue wordt dit seizoen compleet gemaakt door een donkerblauw voetbalbroekje met aan de zijkanten de drie trademark strepen van adidas in het mintgroen. De rechterpijp bevat het logo van de Amsterdamse kampioen in het donkerblauw met mintgroene achtergrond en de linkerpijp bevat het adidas logo in het mintgroen. De kousen hebben de lichtere tint blauw en bevatten aan de bovenkant een donkerblauwe band met daarin de drie adidas strepen in het mint groen. De nieuwe Ajax tenues zijn, zoals alle tenues van adidas, ook weer voorzien van de de adidas AeroReady technologie, welke zorgt voor de perfecte ventilatie en afvoer van vocht. Dit systeem is in de stof van de tenues verwerkt. Check hieronder nog meer afbeeldingen van het nieuwe adidas Ajax uitshirt 2021-2022, welke vanaf nu gedragen wordt door spelers als als Blind, Gravenberch, Tadic, Klaassen, Timber, Haller, Álvarez, Antony, Timber, Rensch, Schuurs, Mazraoui en andere spelers of check het Ajax thuisshirt 2021-2022. 

Ajax uitshirt bestellen

Het adidas Ajax uitshirt 2021-2022 kun je vanaf nu bestellen in de onderstaande shops! De prijzen van de Ajax tenues zijn hetzelfde als afgelopen seizoen. Voor volwassenen (maten S, M, L, XL en XXL) is het voetbalshirt € 89,95 en voor kinderen (maten 128, 140, 152, 164 en 176) is het voetbalshirt € 69,95. De uitbroekjes zijn € 34,95 en de kousen € 19,95. In de onderstaande webshop kun je het nieuwe Ajax uittenue ook laten bedrukken met een eigen naam en nummer. Hiervoor wordt de officiële en originele Ajax bedrukking gebruikt, die de spelers ook op het tenue dragen. 

Bestel je Ajax voetbalshirt altijd in deze SHOP (inclusief officiële bedrukking van alle spelers of een eigen naam en nummer) 

of de officiële adidas SHOP! 

of deze webshop! 

Ajax uitshirt 2021-2022

Ajax uitshirt adidas 2021-2022

Logo op Ajax uitshirt 2021-2022

Ajax uitshirt 2021-2022 detail Andreas kruizen