14 juli 2021

Ajax thuisshirt 2021-2022

Na dertig jaar is het oude Ajax logo weer terug op het tenue van de Amsterdammers! Daarover straks meer...  Het nieuwe Ajax thuisshirt 2021-2022 is vandaag namelijk officieel gelanceerd door de club en kledingsponsor adidas! In dit nieuwe tenue speelt Ajax de Champions League, Eredivisie en KNVB Beker thuiswedstrijden in de Johan Cruyff Arena gedurende 2021-2022. Adidas is ook dit seizoen de kledingsponsor van de hoofdstedelingen. Deze functie heeft het merk sinds 2000 en het contract loopt nog tot 2025. In mei presenteerden beide partijen al het Ajax uitshirt 2021-2022

Wil je direct het nieuwe Ajax thuistenue bestellen? Check het exclusief in deze SHOP

Ajax voetbalshirt 2021-2022 bevat oude Ajax logo

Het meest opvallende aan het design van het nieuwe Ajax thuisshirt 2021-2022 is de terugkeer van het historische Ajax logo. Dit betreft het klassieke logo dat de club had in de periode 1928-1991 en betreft de voorloper van het moderne logo. Het klassieke logo van Ajax betreft de robuuste kop van de Griekse held Ajax. In 1991 besloot het bestuur van Ajax het logo te moderniseren.  De kop van de Griekse held Ajax kreeg in het logo een simpeler design en bestaat sindsdien uit slechts elf lijnen, welke symbool staan voor het elftal. Daarnaast werd in 1991 de naam van de stad (AMSTERDAM) aan de rechter onderkant van het logo toegevoegd, als verwijzing naar de thuisgrond van de club. Sinds de verandering van het logo is er onder de supporters van de club  veel discussie over het ‘’nieuwe logo.’’ De supportersvereniging voerde al jaren een campagne om het klassieke logo in ere te herstellen: ‘’’Geef Ajax zijn gezicht terug.’’ In 2014 organiseerden de supporters zelfs een mars van het Waterlooplein naar de Dam voor de terugkeer van het klassieke logo. De acties hebben bij de leiding van de club en adidas overigens wel vruchten afgeworpen. Sinds een aantal jaar bevatten de Ajax joggingpakken van adidas namelijk het klassieke logo en nu dus ook op het nieuwe thuistenue! 

Het oude logo van de Amsterdammers prijkt op de gebruikelijke plek, namelijk op de linkerborst. Dit is niet de enige verandering op het Ajax tenue. De iconische rode baan op het adidas Ajax thuisshirt 2021-2022 is namelijk smaller dan voorgaande seizoenen. Dit design is geïnspireerd door de Ajax voetbalshirts van de jaren '70. Net als bij een aantal eerdere tenues is het Ajax-logo deels op de rode baan en deels op de witte baan geplaatst. Verder is het tenue geheel wit, inclusief de ronde hals van het voetbalshirt. Ook ZIGGO heeft een kleine geste gedaan als het gaat om de uiting op het tenue. Het logo van de hoofdsponsor staat namelijk iets kleiner op het tenue. Het Nederlandse bedrijf is sinds 2015 de hoofdsponsor van de club en beide partijen hebben nog een contract tot de zomer van 2022. Het logo van de Curaçao Tourist Board staat ook in 2021-2022 op de linkermouw. Dit contract loopt nog tot en met juni 2023. De drie adidas strepen zijn dit seizoen zilver en staan weer op de schouders van het tenue. Het nieuwe tenue bevat daarnaast nog een aantal details. De binnenkant van de hals bevat namelijk het moderne logo van de club en in de nek op de achterkant van het tenue staan drie sterren. In deze sterren zijn bovendien de Amsterdamse Andreaskruizen verwerkt.  

Het adidas Ajax thuistenue 2021-2022 wordt compleet gemaakt door een wit voetbalbroekje met aan de zijkanten zilveren adidas strepen. De rechterpijp bevat het historische Ajax logo en de linkerpijp een rood adidas logo. De kousen van het Ajax thuistenue zijn volledig wit met aan de bovenkant zilveren adidas strepen. Adidas heeft het nieuwe tenue ook weer uitgerust met de adidas AeroReady technologie. Dit systeem is in de stof van de tenues verwerkt en zorgt voor de perfecte ventilatie en afvoer van vocht. 

Check hieronder nog meer afbeeldingen van het Ajax thuisshirt 2021-2022, welke vanaf nu gedragen wordt door spelers als Tadic, Gravenberch, Blind, Berghuis, Antony, Timber, Schuurs, Mazraoui, Martinez, Alvarez, Haller, Klaassen en nog meer sterspelers. 

Ajax voetbalshirt bestellen

Het nieuwste tenue kun je vanaf nu bestellen. De prijzen van de tenues zijn ook volgend seizoen weer hetzelfde. Het voetbalshirt heeft voor volwassenen (maten S, M, L, XL en XXL) een prijs van € 89,95 en voor kinderen (maten 128, 140, 152, 164 en 176) € 69,95. De broekjes bestel je vanaf € 34,95 en de kousen € 17,95. In de onderstaande fanshop kun je het Ajax tenue ook laten bedrukken met een eigen naam en nummer. Hiervoor wordt de officiële en originele bedrukking gebruikt, die de spelers ook op het tenue dragen. Directe levering!

Bestel je Ajax voetbalshirt altijd in deze SHOP

of de officiële adidas SHOP! 

of deze webshop! 

Ajax thuisshirt 2021-2022

Ajax thuistenue 2021-2022

Ajax vrouwen voetbalshirt 2021-2022

Logo Ajax thuisshirt 2021-2022