6 november 2018

Bohemian FC doet Bob Marley voetbalshirt in de ban en presenteert nieuw uitshirt voor 2019

Een maand geleden lanceerde de Ierse club Bohemian FC een nieuw uitshirt voor 2019-2020 met een print van Bob Marley. De afgelopen weken heeft de club hier wat problemen mee gekregen. De club schijnt namelijk geen rechten te hebben om een afbeelding van Bob Marley te gebruiken op de voetbalshirts. Bohemian werd door het management en de erven van de inmiddels overleden reggae artiest op het matje geroepen. Gevolg hiervan is dat het voetbalshirt met de afbeelding van Marley geheel in de ban heeft gedaan en dat de club het shirt niet mocht gebruiken. Vandaag heeft Bohemian FC daarom een nieuw uittenue voor 2019-2020 gelanceerd.

Bohemian FC geeft in een officieel statement aan dat het bij het lanceren van het shirt met de afbeelding van Marley naar eer en geweten heeft gehandeld. De club kocht namelijk een speciale licentie van een vooraanstaande fotolicentie partij om de afbeelding op het shirt te gebruiken. Naar aanleiding van het contact met een bedrijf die de belangen en legacy van Bob Marley behartigt, is er besloten de shirts met de afbeelding van Marley niet in productie te nemen. Het nieuwe Bohemian FC uitshirt voor 2019-2020 heeft wel kenmerken van het eerder uitgebrachte shirt. Het shirt is geheel wit en bevat aan de linkerkant drie banen in de iconische reggae kleuren. Hier bevindt zich namelijk een groene, gele en rode band. Deze kleuren komen ook weer terug in de bies aan de onderkant van de mouwen. In plaats van de Bob Marley print is er nu gekozen voor een watermerk van een gebalde vuist. Dit is natuurlijk geen gebalde vuist naar de erven van Bob Marley. De vuist staat symbool voor solidariteit en steun. Dit zijn ook weer belangrijke kernwaarden van de club. 10% van de inkomsten die voortvloeien uit de verkoop van de Bohemian FC voetbalshirts gaat naar een speciaal fonds. Dit fonds maakt zich sterk voor supporters met een laag inkomen die tegen een kleine vergoeding naar de thuiswedstrijden van Bohemian FC op Dalymount Park kunnen gaan.

Iedereen die het voetbalshirt met de afbeelding van Bob Marley al gepreorderd had, kan kiezen uit drie opties: een terugstorting van het bedrag, een shoptegoed ter waarde van het bedrag van het voetbalshirt of ruilen voor het nieuwe shirt.

Uiteraard vinden wij het ook jammer dat het voetbalshirt met Bob Marley print niet doorgaat. Ben je fan van Bob Marley, check dan speciale t-shirts in deze winkel!