Bohemian FC Bob Marley uitshirt 2019

De Ierse club Bohemian FC heeft een wel heel speciaal uitshirt voor 2019 ontwikkeld. Daarover straks meer. In dit nieuwe voetbalshirt speelt de Ierse club de uitwedstrijden in de Ierse competitie en beker gedurende 2019. Bohemian FC is een club uit Dublin, die haar thuiswedstrijden speelt op Dalymount Park. De club is in totaal elf keer kampioen van Ierland geworden. Het laatste kampioenschap dateert van 2009. Check hieronder de details van het nieuwe tenue.

Bohemian FC uitshirt 2019 - een ode aan Bob Marley

Het nieuwe Bohemian FC is een ode aan de Jamaicaanse reggae zanger Bob Marley, die op 11 mei 2018 op 36 jarige leeftijd overleed. Er is geen directe link tussen Bob Marley en de Ierse club, maar het tenue is vooral een ode aan de muziekcultuur van de supporters van de Ierse club. Evenals bands als de Red Hot Chili Peppers, Ice Cube, Faith No More en Sonic Youth heeft Bob Marley met The Wailers een concert gegeven in het stadion van Bohemian FC, Dalymount Park. Dit betekent dat het stadion van de club niet alleen een belangrijke rol gespeeld heeft in de sport, maar ook in de muzikale historie van Ierland. Dit vormt de inspiratie van het nieuwe Bohemian FC voetbalshirt. Het nieuwe uitshirt voor 2019 is geheel wit en bevat aan de rechter onderkant een print van het hoofd van Bob Marley. De linkerkant van het shirt bevatten drie verticale banen in de iconische Rastafari kleuren. Deze banen zijn groen, geel en rood. Deze tinten zijn ook weer te vinden in de bies aan de onderkant van de mouwen. Verder is het voetbalshirt van Bohemian FC ook uitgerust met een ronde hals. De rechter borst bevat het logo van kledingsponsor O'neills en op het midden van het shirt staat sponsor MR. Green. De achterkant van het shirt bevat ook een taping in de Rastafari kleuren en daaronder staat de tekst: ''Dublin's Originals.'' Het tenue wordt compleet gemaakt door een wit broekje en witte kousen met rode, gele en groene details.



Check hieronder nog meer afbeeldingen van het unieke Bohemian FC voetbalshirt van O'neills, die vanaf nu wordt gedragen door spelers als Corcoran, Pender, Morris, Ward, Buckley en andere sterspelers.

Bohemian FC / Bob Marley voetbalshirt bestellen

Het nieuwe Bohemian FC voetbalshirt kan je nog nergens bestellen. Het shirt is namelijk pas vanaf medio december 2019 beschikbaar in de clubshop. Ben je fan van Bob Marley? Check dan ook de Jamaica voetbalshirts en t-shirts van de reggae artiest in deze SHOP!

Directe levering gegarandeerd!