2 januari 2019

Boca Juniors en Nike lanceren mashup voetbalshirt in 2019

Afgelopen week deden we de voorspelling dat 2019 zomaar het jaar kan worden van de mash up voetbalshirts en dat kan zomaar het geval zijn. Vandaag bracht het doorgaans goed geïnformeerde blog La Casaca naar buiten dat Nike dit jaar ook een Boca Juniors mash up voetbalshirt gaat lanceren. Het concept van de mash up voetbalshirts is inmiddels bekend. Nike lanceerde in november namelijk ook al een Barcelona mash up voetbalshirts ter ere van het feit dat beide partijen al twintig jaar met elkaar samenwerken. Het Barcelona x Nike 20 years anniversary shirt bevat onderdelen van alle thuisshirts die Barca afgelopen twintig jaar onder het bewind van Nike gedragen heeft.

Binnenkort lanceert Nike ook eenzelfde mash up voetbalshirt voor Inter Milan. Het Amerikaanse sportmerk is namelijk ook sinds 1998 kledingsponsor van de Nerazzurri. Om dit te vieren lanceert Nike een voetbalshirt met daarin kenmerken van alle thuisshirts van de afgelopen twintig jaar. Hoe het Boca Juniors voetbalshirt er uitgaat zien is nog niet bekend. Nike verzorgt sinds 1996 de tenues van de Copa Libertadores finalist van 2018 en we gaan er dan ook vanuit dat het Boca Juniors mash up voetbalshirts onderdelen bevat van alle voetbalshirts in de afgelopen 23 jaar. Boca Juniors bestaat in 2020 overigens 125 jaar, waardoor het ook niet vreemd zou zijn dat het mashup voetbalshirt een ode is aan het 125 jarig bestaan van de club. Zonder twijfel bevat het mash up voetbalshirt de iconische gele baan op het midden van het tenue. Deze baan heeft namelijk een verhaal. Sinds de oprichting van de club had Boca blauwe of zwart/wit gestreepte voetbalshirts. Dit waren dezelfde clubkleuren als concurrent Nottingham de Almagro. Beide clubs speelden in 1906 een wedstrijd tegen elkaar om te beslissen welke club deze clubkleuren mocht houden. Boca verloor en moest dus op zoek naar andere clubkleuren. De bestuurders van Boca besloten de kleuren te kiezen van het schip dat het eerst aanmeerde in Buenos Aires. Dit was een Zweeds schip (de Drottning Sophia), waardoor vanaf toen de clubkleuren blauw/geel werden.  Wij kijken in ieder geval uit naar het mashup van Boca Juniors mash up voetbalshirt, dat er ongetwijfeld super ziek uit gaat zien, evenals het Barcelona mashup voetbalshirt van Nike! 

Ben je op zoek naar een voetbalshirt, t-shirt of hoodie van Boca? Check het exclusief in deze winkel! Of check het overzicht met alle Boca Juniors voetbalshirts van Nike hieronder!