30 juli 2020

AS Roma uitshirt 2020-2021

Het nieuwe AS Roma uitshirt 2020-2021 is vandaag officieel presenteerd oor de club en kledingsponsor Nike. Vorige week lanceerden beide partijen al het AS Roma thuisshirt 2020-2021 en nu is het dus de beurt aan het nieuwe away shirt van de Italianen. Dit betreffen overigens  de laatste Nike voetbalshirts van AS Roma. Twee weken geleden maakte de club uit de Italiaanse hoofdstad bekend dat het huwelijk met Nike na dit seizoen eindigt. In dit uittenue spelen de Romeinen de Serie A, Coppa Italia en Europese uitwedstrijden gedurende 2020-2021.

AS Roma uit shirt en tenue 2020-2021

Het AS Roma uitshirt 2020-2021 heeft een super klassiek design. Het voetbalshirt is overwegend beige (pale ivory genoemd). Deze kleur is een eerbetoon aan de talloze iconische monumenten in de stad, die de hoofdstad haar onderscheidende en ongeëvenaarde schoonheid geven. Daarnaast bevat het AS Roma uitshirt verschillende accenten uit de clubkleuren van de Italiaanse club. Het klassieke design komt met name terug in de polokraag van het voetbalshirt. Deze is bordeaux rood en bevat een subtiele gele lijn.  Deze kleurencombinatie is een verwijzing naar de iconische uittenues van begin jaren '80. Daarnaast is de polokraag uitgerust met twee knoopjes. De band aan de onderkant van de mouwen is ook geheel in stijl van de clubkleuren van Roma en hetzelfde geldt voor een band aan de zijkanten van het voetbalshirt. Een ander opvallend detail op het tenue is het AS Roma logo op de linkerborst. Dit betreft niet het huidige logo, maar de zogenaamde Lupetto. Dit betreft het logo dat AS Roma had in de periode 1977-1997. De in april overleden designer Piero Gratton was verantwoordelijk voor het ontwerp van dit design en was destijds ook verantwoordelijk voor het design van het AS Roma voetbalshirt van 1980, het zogenaamde ijslolly voetbalshirt, waarop het nieuwe thuisshirt is gebaseerd. 

De linkerborst bevat in het bordeaux rood de swoosh van Nike. Het Amerikaanse sportmerk is sinds het seizoen 2014-2015 kledingsponsor van de Italiaanse club en daar komt na dit seizoen dus een einde aan. Welk sportmerk de nieuwe kledingsponsor van AS Roma wordt, is nog niet bekend. In de hals van het tenue is de naam van de stad verwerkt en verder prijkt het logo van hoofdsponsor Qatar Airways in het zwart op het midden van het uittenue. Het AS Roma uittenue wordt compleet gemaakt door een bordeaux rood voetbalbroekje met aan de zijkanten ook weer een taping en op de pijpen de Lupetto en de swoosh van Nike in het wit. De kousen van het uittenue zijn wit en bevatten aan de bovenkant een bordeaux rode band. De authentic voetbalshirts van AS Roma zijn dit seizoen weer uitgerust met de VaporKnit technologie van Nike. Deze voetbalshirts zijn lichter en vallen getailleerder. Zowel de replica tenues als de authentic voetbalshirts bevatten een technologie, welke zorgt voor een nog betere afvoer van zweet en vocht en voor de perfecte ventilatie. 

Check hieronder nog meer afbeeldingen vanhet AS Roma uitshirt 2020-2021, welke vanaf nu gedragen wordt door spelers als Zaniolo, Mkhitaryan, Dzeko, Ünder, Kluivert, Smalling, Pellegrini, Perez en nog meer sterspelers. 

AS Roma voetbalshirt kopen

Het AS Roma uitshirt voor 2020-2021 kun je vanaf nu bestellen in de onderstaande winkels. De tenues hebben dezelfde prijs als de voetbalshirts van dit seizoen (welke je ook nog kunt bestellen). Het shirt is voor volwassenen € 84,95 en voor kinderen € 69,95. De broekjes bestel je al vanaf € 34,95 en de kousen vanaf € 17,95. Inclusief de mogelijkheid tot bedrukking. Directe levering gegarandeerd!

Bestel het AS Roma uitshirt altijd in deze winkel! 

of de AS Roma fanshop! (inclusief goedkope t-shirts)

of deze NIKE SHOP

AS Roma uitshirt 2020-2021

AS Roma uitshirt 2020-2021