23 juli 2020

AS Roma thuisshirt 2020-2021

Het nieuwe AS Roma thuisshirt 2020-2021 is vandaag officieel gelanceerd door kledingsponsor Nike en de club uit de Italiaanse hoofdstad. Dit betreft ook nog voorlopig het laatste AS Roma thuisshirt van Nike. Vorige week maakten de club en het Amerikaanse sportmerk bekend dat de wegen van beide partijen na dit seizoen zullen scheiden. Nike verzorgt sinds het seizoen 2014-2015 de tenues van ''I Giallorossi.'' In het nieuwe tenue speelt AS Roma de Serie A, Coppa Italia en Europese wedstrijden in het Stadio Olimpico gedurende 2020-21. Qua design is het nieuwe voetbalshirt van het keurkorps van trainer Paulo Fonsesca geïnspireerd door een historisch voetbalshirt van de club! 

AS Roma thuis shirt en tenue 2020-21 | Geïnspireerd door tenue van 1979-1980

Het nieuwe AS Roma Nike thuisshirt 2020-2021 is geïnspireerd door het voetbalshirt van het seizoen 1979-1980. Destijds was het Pouchain nog kledingsponsor van de club. Deze functie had het Italiaanse sportmerk alleen in dit seizoen. In 1980 werd het contract namelijk overgenomen door een ander relatief onbekend sportmerk: Playground. Begin 1979 introduceerde het van origine modemerk Pouchain een thuisshirt met aan de bovenkant horizontale banen in het rood, oranje en geel. Dit tot grote ontzetting van de supporters van AS Roma, welke het shirt als bijnaam ''Ijslolly'' (in het Italiaans: ghiacciolo) gaven. De ontwerper van dit design was Piero Gratton, die bovendien verantwoordelijk was voor de iconische Lupetto badge van de club in de jaren '80. Of het ijslolly voetbalshirt de reden is geweest het huwelijk tussen Roma en Pouchain slechts één jaar duurde, is niet bekend. Wel brak er na de scheiding tussen beide partijen een succesvolle periode aan voor I Giallorossi. De club won in 1980 de Coppa Italia en werd in 1983 voor het eerst in veertig jaar weer kampioen van Italië.

Het nieuwe AS Roma thuisshirt is dus een moderne interpretatie te zijn van het thuisshirt van eind jaren '70/begin jaren '80. Het voetbalshirt is overwegend bordeaux rood en wordt gekenmerkt door de drie horizontale banen over de borst. De onderste baan is geel, de middelste oranje en de bovenste rood. Daarboven heeft het tenue een net iets donkerdere tint bordeaux rood dan de onderkant van het tenue. Verder bevat het AS Roma thuisshirt 2020-2021 een ronde hals met aan de achterkant een kleine v-opening. Dit is kenmerkend voor het template dat Nike dit seizoen voor meerdere tenues gebruikt. Een ander kenmerk van dit template is de zigzag band aan de zijkanten van het voetbalshirt. Op het AS Roma thuistenue is deze een iets donkerdere tint rood. Op de rechterborst prijkt de swoosh van Nike in het geel.  De andere borst bevat het logo van de club en op het midden van het voetbalshirt staat sponsor Qatar Airways. De vliegmaatschappij uit de Arabische Emiraten is sinds 2018 shirtsponsor van Roma en dit contract duurt nog tot de zomer van 2021. Een speciaal detail bevindt zich nog in de hals. Hier is een deel van de naam van de club verwerkt. Het AS Roma thuistenue wordt dit jaar weer compleet gemaakt door een donker rood voetbalbroekje, waarop ook de logo's van de club en Nike staan. De zijkanten van het broekje bevatten een brede taping in weer een donkerdere tint rood. Dit is ook de kleurencombinatie van de kousen. De bovenkant is donkerder dan de onderkant en op de kousen staan zowel de swoosh van Nike als de naam van de stad. 

Nike designer Scott Munson geeft nog kort een reactie op het tenue: ''Het nieuwe voetbalshirt van AS Roma is een moderne intepretatie van één van de meest baanbrekende tenues van de club ooit. De clubkleuren van AS Roma hebben we verwerkt in opvallende banen aan de bovenkant, waarvan we hopen dat de supporters en spelers het met trots zullen dragen.'' Check hieronder nog meer afbeeldingen van het nieuwe AS Roma thuisshirt 2020-2021, welke vanaf nu gedragen wordt door spelers als Zaniolo, Mkhitaryan, Dzeko, Ünder, Smalling, Kluivert, Pellegrini, Mancini, Pastore en nog meer spelers en check ook het AS Roma uitshirt 2020-2021.

AS Roma voetbalshirt bestellen

Het AS Roma Nike thuisshirt 2020-2021 kun je vanaf nu bestellen voor kinderen en voor volwassenen . De prijs van het voetbalshirt is voor volwassenen weer € 89,95 (maten S, M, L, XL en XXL) en voor kinderen € 69,95 (maten 128, 140, 152, 164 en 176). De authentic tenues zijn alleen voor volwassenen beschikbaar en hebben een prijs van € 139,95  De voetbalbroekjes bestel je al vanaf € 34,95 en de kousen vanaf € 17,95. In de onderstaande shops kun je het tenue van Roma ook bedrukken met een eigen naam en nummer of die van één van de spelers. Hiervoor wordt de officiële en originele AS Roma bedrukking gebruikt. Directe levering!

Bestel het AS Roma voetbalshirt altijd in de AS Roma fanshop! (inclusief goedkope t-shirts en bedrukking)

of de officiële Nike SHOP! 

AS Roma thuisshirt 2020-2021

AS Roma voetbalshirt 2020-2021