3 oktober 2017

AS Roma retro trainingsjack 1977-1978

Nog meer retro of vintage! COPA Football heeft vandaag de nieuwe AS Roma retro collectie gelanceerd. Onderdeel van deze collectie zijn twee retro trainingsjacks, gebaseerd op legendarische jacks uit de jaren '70 en '80. In dit blog bespreken we het vandaag gepresenteerde trainingsjack van het seizoen 1977-1978. Dit is het derde jack uit de AS Roma retro collectie van het Nederlandse sportfashion merk. COPA heeft sinds vorig seizoen een exclusieve samenwerking met de club uit de Italiaanse hoofdstad als het gaat om het design en de productie van retro shirts en jacks. Check hieronder niet alleen het design van het nieuwe jack, maar ook het verhaal er achter. Uiteraard geven we ook aan waar je dit retro track jacket van Roma kan bestellen.

Het verhaal achter het AS Roma jack

Qua prestaties was het seizoen 1977-1978 voor AS Roma geen succes te noemen. ''I Giallorossi'' eindigde dit seizoen op een teleurstellende plaats, slechts een aantal punten boven de degradatiestreep. In de Italiaanse beker, de Coppa Italia ging het ook al niet voortvarend. Destijds had het toernooi nog groepsfases. Roma wist de eerste groepsfase niet te overleven. Ondanks de aanwezigheid van sterren als Conti, Santarini, Maggiora, De Sistie en topcorer Agostino Bartolomei was het seizoen 1977-1978 een teleurstellende jaargang. Lichtpuntje in dit seizoen was het debuut van keeper Franco Tancredi, die momenteel nog bekend staat als één van de beste keepers uit de historie van de Italiaanse clubs. Na dit seizoen begon de succesperiode van de club. In 1980 werd voor het eerste na elf jaar weer beslag gelegd op de Coppa Italia, om dit in de jaren '80 nog drie keer te herhalen. Bovendien werd de club in 1983 kampioen en behaalde het de finale van de Europa Cup I in 1984.

Het design

Het jack van het seizoen 1977-1978 had overigens wel een succesvol, maar vooral stijlvol design. Dat zal bovenal de reden zij geweest dat Copa dit jack opnieuw heeft gelanceerd. In dit seizoen was adidas overigens kledingsponsor van AS Roma. Deze functie vervulde het Duitse sportmerk van 1977 tot 1979. Hierna werd het merk opgevolgd door Pouchain en Playground. Het nieuwe COPA Football jack heeft vrijwel dezelfde stijl als het trainingsjack van destijds. Het jack is geheel zwart en bevat en zilveren rits. Verder mogen de clubkleuren van de drievoudig Italiaans kampioen niet ontbreken in het track jacket. De donker gele en rode accenten komen terug in een band aan de onderkant van het jack en ook in de bies aan de onderkant van de mouwen. Over de mouwen bevindt zich tevens een rode strip. Het jack wordt helemaal afgemaakt door de naam van de club, in een sierlijk lettertype, op de rechter borst. Daarnaast bevat de Roma tracktop aan de zijkanten zakken. COPA en de club lanceerden vandaag ook een ander trainingsjack, gebaseerd op het jack van 1981-1982.

AS Roma retro track jacket kopen

Het nieuwe AS Roma COPA Football jacket van 1981-1982 kan je vanaf nu bestellen in de onderstaande online winkel. Check daar ook andere items uit de COPA x AS Roma collectie. Dit jack heeft een prijs van € 79,95 en is beschikbaar in de maten S, M, L, XL en XXL. Wil je andere producten van de club kopen? Check dan ook het overzicht met beschikbare producten hiernaast of hieronder. Directe levering!

Koop dit nieuwe AS Roma trainingsjack exclusief in deze SHOP!