9 maart 2022

AS Roma Derby della Capitale voetbalshirt 2022

AS Roma en New Balance hebben een speciaal voetbalshirt gelanceerd voor de ''Derby della Capitale'' tegen stadsgenoot Lazio Roma op 20 maart 2022 in het Stadio Olimpico in Rome. In dit voetbalshirt speelt het elftal van José Mourinho dus eenmalig. Op het eerste oog lijkt het voetbalshirt erg veel op het AS Roma thuisshirt 2021-2022. Toch bevat het voetbalshirt een subtiel verschil. New Balance is verantwoordelijk voor het design en de productie van dit special edition voetbalshirt. Het Amerikaanse sportmerk is sinds de zomer van 2021 de kledingsponsor van ''I Giallorossi.''

Het enige verschil met het huidige thuistenue is dat het tenue op de linkerborst een andere badge bevat. De badge op het AS Roma ‘’Derby della Capitale’’ voetbalshirt betreft namelijk niet het huidige clublogo, maar het zogenaamde ASR logo. Dit logo gebruikte de club in de periode 2000-2013. Het enige verschil met het huidige logo is dat in plaats van de naam van de stad en het oprichtingsjaar (1927) in dit logo de initialen (ASR) van de club in elkaar verwerkt zijn. Verder is het logo aan de bovenkant geel en aan de onderkant rood en wordt de bovenkant van het AS Roma logo gekenmerkt door de wolvin met Romus en Remus. Dit logo werd dit seizoen ook al op het AS Roma 4e voetbalshirt gebruikt. Het AS Roma ‘’Derby della Capitale’’ voetbalshirt heeft verder dus hetzelfde design als het thuistenue. Het tenue is overwegend bordeaux rood en wordt gekenmerkt door de vier dunne verticale lijnen die in het materiaal verwerkt zijn. De band aan de onderkant van de mouwen van het voetbalshirt is geel. Dit is ook de kleur van het New Balance logo op de rechterborst en het logo van Digitalbits op het midden van het AS Roma derby voetbalshirt. Het voetbalshirt bevat bovendien een v-hals. Het voetbalshirt bevat aan de onderkant een label, waarin ook een graphic van de ‘’La Lupa’’ is verwerkt. Het tenue wordt compleet gemaakt door een rood voetbalbroekje en rode kousen met gele accenten.

Ook deze voetbalshirts zijn uitgerust met NB Dry technologie. Dit systeem is in de stof van de voetbalshirts verwerkt en zorgt voor de perfecte afvoer van vocht en voor ventilatie. Check hieronder nog meer afbeeldingen van het voetbalshirt dat door de spelers eenmalig gedragen wordt in de wedstrijd tegen SS Lazio op 20 maart! Dit voetbalshirt kun je nu ook bestellen in deze fanshop of deze winkel!

AS Roma Derby voetbalshirt 2022

AS Roma Derby voetbalshirt 2022