28 september 2015

AS Roma 3e shirt 2015-2016

AS Roma en Nike hebben het nieuwe 3e voetbalshirt voor 2015-2016 officieel gelanceerd. In dit voetbalshirt speelt de club uit de Italiaanse hoofdstad vooral de Europese uitwedstrijden in de Champions League gedurende dit seizoen. Bovendien speelt de nummer 2 van vorig seizoen in dit nieuwe shirt een aantal uitwedstrijden in de Serie A en Coppa Italia. Tijdens de Champions League is AS Roma ingedeeld in poule E met Barcelona, Bayer Leverkusen en Bate Borisov. De Romeinen spelen tegen Bate Borisov de eerste wedstrijd in het nieuwe voetbalshirt. Evenals het nieuwe thuisshirt en uitshirt van Roma staat het 3e shirt geheel in het teken van de historie van de stad Rome.

Licht grijze AS Roma uitshirt 2015-2016

Het nieuwe alternatieve uitshirt of 3e voetbalshirt van AS Roma is overwegend licht grijs met zwarte details. Deze licht grijze kleur is gebaseerd op de kleur van de vacht van La Lupa. La Lupa is de wolf in het logo van de club en het logo van de stad Roma. Het AS Roma logo wordt gekenmerkt door de wolvin die haar tweeling Romulus en Remus voedt. De wolven komen ook terug in het logo van de stad Rome en zijn gebaseerd op een Romeinse mythe. Volgens deze mythe heeft Romulus (zoon van van Mars, de God van de oorlog) namelijk de stad Rome gesticht, nadat Romulus met Remus door wolvin (La Lupa) werd beschermd toen zij door hun oom Amulius in Tiber rivier waren geworpen. Als de wolvin de tweeling niet beschermd had, had Rome niet bestaan. Tot zover een klein beetje geschiedenis. Het nieuwe 3e shirt van AS Roma is evenals de nieuwe 3e shirts van clubs als Manchester City, Barcelona en Galatasaray uitgerust met een speciaal design over de mouwen. De mouwen zijn namelijk overwegend licht grijs en lopen op het midden over naar een zwarte kleur. Dit wordt bewerkstelligd door middel van een korrelig en vervagend effect. Ook hier zit een gedachte achter. Wanneer AS Roma 's avonds wedstrijden speelt en de stadionlampen schijnen op de spelers, worden de acties van de spelers nog meer geaccentueerd door dit design. Verder is het nieuwe AS Roma voetbalshirt uitgerust met een ronde hals. De rechter borst bevat het logo van Nike in het zwart. Nike is sinds 2014-2015 kledingsponsor van I Giallorossi. De andere borst bevat het embleem van de in 1927 opgerichte club. Het nieuwe AS Roma 3e tenue wordt gecompleteerd door een licht grijs voetbalbroekje, welke aan de onderkant overloopt in het zwart. Ook de zijkanten bevatten een zwarte strip. Bovendien staan de swoosh van de Amerikaanse kledingsponsor en het embleem van AS Roma op de shorts. De kousen van het nieuwe tenue zijn geheel zwart en bevatten de naam van de club. Check hieronder de foto's van het flitsende licht grijze AS Roma uittenue 2015-2016, waarin sterren als Totti, Strootman, Di Rossi, Gervinho, Dzeko, Salah, Nainggolan en Florenzi schitteren gedurende 2015-2016. Eerder werden al het nieuwe thuisshirt en uitshirt officieel gelanceerd!

AS Roma 3e shirt 2015-2016 kopen

Het nieuwe licht grijze AS Roma tenue kan je zowel voor kinderen als volwassenen kopen in de onderstaande shops. De prijs van het AS Roma voetbalshirt voor kinderen is ongeveer € 65-€ 70 en voor volwassenen € 80-€ 85. De authentic versie van het shirt heeft een prijs van € 120,-. Laat daar ook je AS Roma shirt voorzien van een eigen naam en nummer of met één van de sterren van de club. Dit betreft de officiële bedrukking of een bedrukking die daar in ieder geval op lijkt. Check ook andere beschikbare AS Roma producten in het overzicht hiernaast of hieronder. Directe levering en gratis verzending!

Koop het nieuwe AS Roma shirt in de online Roma voetbalshop

of in de officiële AS Roma shop van Nike

Grijze -as -roma -uitshirt -2015-2016

As -roma -3e -tenue -2015-2016
As -roma -3e -shirt -2015-2016-grijs

Extra informatie AS Roma voetbalshirts 2015-2016

De AS Roma Nike voetbalshirts voor het seizoen 2015-2016 zijn uitgerust met een speciaal systeem, welke de spelers helpt het lichaam op temperatuur te houden tijdens de wedstrijd. Alle voetbalshirts zijn namelijk uitgerust met het Nike Dri-Fit systeem en de zogenaamde mesh en laser-cut ventilation holes, waardoor de spelers coole lucht krijgen op de plaatsen waar dit het meest nodig is. De Nike Dri-Fit Technology zorgt ervoor dat het zweet en vocht naar van de spelers naar de buitenkant van het voetbalshirt worden getransporteerd, waar het vocht sneller verdampt. De laser-cut ventilation holes en mesh panelen zijn gevestigd onder de oksels en aan de zijkanen van het voetbalshirt. Dit is de plaats waar de meeste warmte wordt gegenereerd en waar de gaatjes en mesh panelen moeten zorgen voor een ademend gevoel en een snellere luchtcirculatie. Daarnaast zijn de voetbalshirts gefabriceerd van een combinatie van katoen en gerecycled polyester. Dit materiaal heeft de meest vochtafvoerende eigenschappen en zorgt daarnaast voor een zacht gevoel en strakke pasvorm. Het gehele tenue is gemaakt van recycled polyester. De voetbalshirts van Nike bestaan voor 96% uit gerecycled polyester, de shorts voor 100% en de kousen voor 78%. Voor ieder tenue van Nike zijn 18 gerecyclede plastic flessen gebruikt. Sinds 2010 heeft Nike meer dan 2 billioen flessen verzameld, genoeg om meer dan 2800 voetbalvelden te vullen. Tot zover de technische informatie!