Het nieuwe Manchester City 3e shirt of alternatieve uitshirt 2015-2016 is vandaag officieel gelanceerd door kledingsponsor Nike en de Premier League club. In dit voetbalshirt speelt Manchester City vooral de uitwedstrijden in de Champions League, maar ook een aantal uitwedstrijden in de Premier League, FA Cup en League Cup. Tijdens de Champions League is Manchester City ingedeeld in poule D met Juventus, Sevilla en Borussia Monchengladbach. Eerder lekte het nieuwe 3e shirt van City al uit. Vandaag is deze ook officieel gelanceerd. Evenals de nieuwe 3e shirts van Barcelona en Inter Milan, heeft het nieuwe voetbalshirt van City een flitsend design en is het gebaseerd op een legendarisch shirt uit de historie van de club.

Fel groene Manchester City uitshirt 2015-2016

Het nieuwe Manchester City 3e shirt 2015-2016 is dit seizoen fel groen met flitsende zwarte details. De kleur van het voetbalshirt is gebaseerd op het voetbalshirt van City in 1999. Destijds speelde Manchester City nog in de Second Division (destijds het derde niveau van Engeland) en moest speelde de club een play-off wedstrijd op 30 mei 1999 tegen Gillingham voor promotie naar de First Division (de huidige Championship). Tot de 87ste minuut stond Gillingham met 2-0 voor, echter Manchester City wist in de blessuretijd door doelpunten van Horlock en Dickov toch nog naast Gillingham te komen. Strafschoppen gaven uiteindelijk de doorslag. Dit werd in het voordeel van City beslecht (3-1), waardoor de club uit Manchester promoveerde. Destijds werden de voetbalshirts gekenmerkt door de fel groene en blauwe banen over het shirt. Het nieuwe Manchester City 3e shirt is echter fel groen met een zwarte strip aan de zijkanten. Ook de onderkant van de mouwen bevatten zwarte accenten. De bovenkant van de mouwen zijn fel groen en deze lopen door middel van een vervagend en korrelig effect over in het zwart. Dit effect is ook te zien op het nieuwe Barcelona 3e shirt 2015-2016 en Inter Milan 3e shirt 2015-2016. Nike heeft voor dit design gekozen, zodat wanneer Manchester City 's avonds wedstrijden speelt, het licht van de stadionlampen de spelers nog beter accentueert. Verder is het nieuwe Manchester City 3e shirt uitgerust met een ronde hals. De linker borst bevat het logo van Nike, welke sinds 2013-2014 kledingsponsor is van de club. Hoofdsponsor Etihad Airways versiert het midden van het shirt en de linker borst bevat het logo van de club. Het nieuwe fel gele Manchester City uittenue 2015-2016 wordt gecompleteerd door een fel groen voetbalbroekje, welk naar de onderkant overloopt in het zwart. De kousen van het nieuwe 3e tenue zijn ook zwart met aan de achterkant driehoeken. Verder staat het logo van de Amerikaanse kledingsponsor in het fel groen op de kousen, evenals een deel van de naam van de club: CITY. Check hieronder de foto's van het nieuwe Manchester City 3e shirt 2015-2016, waarin sterren als Aguero, Bony, Sterling, De Bruyne, Touré, Silva, Nasri en nog meer sterren schitteren gedurende 2015-2016. Afgelopen zomer lanceerde de club al het nieuwe thuisshirt en uitshirt.

Manchester City 3e shirt 2015-2016 kopen

Het nieuwe fel groene of gele Manchester City uitshrit of 3e shirt voor 2015-2016 kan je zowel voor volwassenen als voor kinderen kopen. De prijs van het shirt voor volwassenen is € 80-€ 85,-. De prijs van het shirt voor kinderen is € 65-€ 70. Laat bovendien je Manchester City shirt voorzien van een eigen naam en nummer of van één van de sterspelers van de club. Dit betreft de officiële Premier League bedrukking, die de spelers van de club ook dragen tijdens dit seizoen. Of check andere beschikbare Manchester City producten in het overzicht hiernaast of hieronder. Directe levering en gratis verzending!



Koop het Manchester City 3e shirt in de online Manchester City voetbalshop
of in de online Manchester City shop van Nike!

Manchester -city -3e -shirt -2015-2016

City -3e -shirt -2015-2016

Manchester -city -3e -tenue -2015-2016
Bron foto's: news.nike.com