Manchester City uitshirt 2023-2024

Het nieuwe Manchester City uitshirt 2023-2024 is vandaag officieel gelanceerd door de Premier League kampioen en kledingsponsor Puma. In dit nieuwe voetbalshirt speelt het team van trainer Pep Guardiola vooral de uitwedstrijden in de Premier League, maar ook in de Champions League, FA Cup en League Cup. Tijdens sommige uitwedstrijden dragen ''The Citizens'' namelijk het 3e voetbalshirt. Het nieuwe tenue van het team van Manchester City kan de perfecte mix van retro en eigentijds genoemd worden. Dat leggen we natuurlijk graag uit!

Een eerbetoon aan industriestad Manchester!

Het Manchester City uitshirt 2023-2024 is wit en bevat een patroon van diagonale blokken en rechthoeken. Deze all-over print is een eerbetoon aan industriestad Manchester. Het patroon is namelijk geïnspireerd door de torenhoge molens, de bruisende pakhuizen en alle andere industrie in de stad Manchester. Dit patroon geeft het voetbalshirt het kenmerkende jaren '80 en '90 retro gevoel en is bovendien een knipoog naar de weefpatronen van de stad Manchester in de negentiende eeuw. De kraag van het voetbalshirt verstevigt het retro gevoel van het nieuwe uitshirt. Niet alleen de kleur, maar ook de stijl van de kraag is lekker retro! Dit betreft namelijk een v-hals met een gevouwen kraag in het bordeaux rood. Ook de band aan de onderkant van de mouwen is bordeaux rood. Een speciale graphic aan de binnenkant van de kraag heeft ook deze kleur en ook hierin staat alles in het teken van de industriestad. De graphic betreft namelijk de contouren van de pakhuizen en industriegebouwen in stad met de tekst: ''CITY – 1894''. Het uitshirt bevat ook gouden accenten. Deze gouden details zijn niet alleen een verwijzing naar de treble (Premier League, FA Cup, Champions League), die de Engelse club won, maar ook naar de steenfabriek van Ancoats in de stad. Alle logo's op het uitshirt zijn goud met een iriserend effect. Wanneer het licht op deze logo's schijnt, weerkaatst dit en glinsteren de logo's, zoals de spelers dat doen op het veld. De rechterborst en de mouwen bevatten het logo van Puma en de linkerborst bevat het clublogo. Dit logo betreft een monochroom logo. Het logo heeft namelijk niet de gebruikelijke kleuren, maar is in stijl van de kleuren van het voetbalshirt, in dit geval: wit/goud. Hoofdsponsor Etihad Airways versiert het midden van het nieuwe uitshirt.

Het Manchester City uittenue 2023-2024 wordt compleet gemaakt door een bordeaux rood voetbalbroekje met gouden driehoeken aan de zijkanten. Ook de logo's van Puma en de club op het voetbalbroekje zijn goud. De sokken van het uittenue zijn wit en bevatten de bijnaam van de club (CITY) en het Puma logo in het goud. De wedstrijdsokken zijn daarnaast uitgerust met een patroon van driehoeken, verwijzend naar de fabriekshorizon van de stad!

Reacties

Marcol Mueller, Puma Senior Head of Product Line Management Teamsport Apparel, reageert enthousiast op het design van het nieuwe uitshirt: ''We wilden een voetbalshirt ontwerpen die perfect past bij de status van een kampioen. Het nieuwe Manchester City uitshirt combineert een modern design met een knipoog naar de stad. Dit resulteert in een voetbalshirt dat perfect past bij wat de fans en de spelers willen dragen. Het nieuwe uitshirt staat geheel in het teken van de stad Manchester en betreft een combinatie van industriële kleuren met een traditionele kraag, die het voetbalshirt ook een progressieve en klassieke uitstraling geven.''

Extra informatie

  • Materiaal: 100% polyester
  • Technologie replica en authentic voetbalshirts: Puma DryCell, voor de optimale afvoer van vocht en voor ventilatie:
  • Technologie authentic voetbalshirts: Puma Ultraweave – Deze technologie bevat heeft een gestructureerd 4-way stretch ontwerp, waardoor het voetbalshirt lichter is en de wrijving vermindert. Hierdoor kunnen de spelers nog vrijer en comfortabeler bewegen. Deze voetbalshirts vallen meer getailleerd
  • Pasvorm: Authentic - SlimFit, Replica - Normaal

Manchester City uitshirt bestellen

Het Manchester City uitshirt 2023-2024 kun je vanaf nu bestellen in de onderstaande winkels. Dit zijn de prijzen

  • Replica volwassenen (maten XS, S, M, L, XL, XXL, XXXL): € 94,95
  • Replica kinderen (maten 128, 140, 152, 164, 176): € 74,95
  • Authentic voetbalshirt (alleen volwassenen): € 149,95
  • Voetbalshirt met lange mouwen: Vanaf € 79,95
  • Voetbalbroekje: Vanaf € 39,95
  • Sokken: Vanaf € 19,95

In deze winkels kun je het nieuwe voetbalshirt ook laten bedrukken met een eigen naam en nummer. Hiervoor wordt de officiële en originele Premier League bedrukking gebruikt, die de spelers ook op het tenue dragen. Check bovendien de andere Manchester City voetbalshirts van dit seizoen.

Manchester City uitshirt 2023-2024
Manchester City uitshirt 2023-2024
Manchester City uitshirt 2023-2024
Manchester City uitshirt 2023-2024