Manchester City lanceert voetbalshirt ter ere van het jaar van de draak

Manchester City en Puma hebben een speciaal voetbalshirt ter ere van het Chinese Nieuwjaar gepresenteerd. 2024 is het jaar van de draak en dat is dan ook het thema van het special edition voetbalshirt van ''The Citizens''. Of het keurkorps van manager Pep Guardiola gaat spelen, is nog even de vraag. Het kan ook zijn dat dit shirt de komende periode als warming-up shirt gebruikt wordt door het mannenteam. Manchester City Women draagt het voetbalshirt in ieder geval wel in de Continental Cup wedstrijd tegen Manchester United op 24 januari 2024.

Het Manchester City Chinese Nieuwjaar voetbalshirt is volledig lichtblauw en bevat op de voorkant een all-over print, geïnspireerd door de huid van de Wood Dragon. Deze hand geïllustreerde print bevindt zich alleen op de voorkant van het voetbalshirt. Het patroon bouwt bovendien voort op het verhaal van het Manchester City thuisshirt 2023-2024, waarin de torentjes van het Etihad Stadium centraal staan. De met de hand geïllustreerde illustraties combineren op kunstzinnige wijze de Wood Dragon met de architecturale pracht van het Etihad Stadium. Alle logo's staan centraal op het voetbalshirt. Op het midden van de borst prijkt het clublogo. Dit betreft een monochroom logo. Het logo is in stijl van de kleuren van het voetbalshirt, in dit geval zwart/wit. Daaronder prijkt het logo van Puma en daaronder het logo van hoofdsponsor Etihad Airways. Het tenue wordt compleet gemaakt door een lichtblauw voetbalbroekje en lichtblauwe sokken.

De collectie bevat naast het voetbalshirt ook nog meer items, zoals een trainingsjack, een trainingsbroek en t-shirts, die de club heritage combineren met het jaar van de draak. Ieder item bevat dan ook een print, gerelateerd aan een draak! 

Serena Gosling, directeur Retail & Licensing bij Manchester City, reageert op de nieuwe collectie: ''Manchester City heeft een groeiende wereldwijde gemeenschap van fans, die graag hun passie voor de club tonen door het dragen van Manchester City kleding. Na het succes van onze recente voetbalshirts zijn we verheugd om een nieuwe collectie te lanceren die traditie en innovatie combineert. We hopen dat onze fans over de hele wereld genieten van het ''Year of The Dragon'' voetbalshirt en de andere items uit de collectie.''

Manchester City lanceert voetbalshirt ter ere van het jaar van de draak
Manchester City lanceert voetbalshirt ter ere van het jaar van de draak
Manchester City lanceert voetbalshirt ter ere van het jaar van de draak