13 april 2018

Argentinië 1993 mash-up voetbalshirt

Adidas is druk bezig met het lanceren van producten van de deelnemende WK teams waar het Duitse merk de sponsor van is. Vandaag is er weer een nieuw vet shirt uitgebracht. Adidas heeft namelijk zogeheten mash-up shirts gelanceerd. Deze mash-up shirts zijn een echt collecters-item. Het gaat namelijk om een mix van het thuisshirt en uitshirt van het land van een iconisch jaar. In deze blog gaat het over het thuis- en uitshirt van Argentinië van 1993. Argentinië is natuurlijk ook dit jaar een grote kanshebber voor de eindzege van het WK in Rusland. Maar ook in het verleden heeft het Zuid-Amerikaanse land al vele speciale prestaties geleverd. Zo ook in 1993. Nieuwsgierig naar het mash-up shirt van Argentinië check de details hieronder!

Argentinië 1993 mash-up shirt

Het mash-up shirt van het Zuid-Amerikaanse land bestaat uit het thuisshirt en uitshirt van Argentinië van 1993. Het bovenste gedeelde van het shirt is het thuisshirt en het onderste gedeelde is het uitshirt van het land. De kraag van het shirt is een erg klassieke V-hals. Het thuisshirt van Argentinië wordt al vele jaren gekenmerkt door het gestreepte blauw wit. Dit was ook het geval in 1993. Op het thuisgedeelte van het shirt staan ook de logo’s op de rechterkant van de borst staat het adidas trefoil logo. Dit is het logo dat gebruik werd tot 1997. Hierna werd het adidas Performance logo gebruikt op de voetbalshirts. Dit is het logo wat op dit moment nog steeds op de voetbalshirts van adidas staat. Op de rechterkant van de borst staat het logo van de Argentijnse voetbalbond. Opvallend is dat boven het logo niet de twee gouden sterren staan. Argentinië werd namelijk twee keer wereldkampioen. Zowel in 1978 als in 1986 waren zij de beste. Het uitshirt waarmee dit shirt versierd is, is blauw van kleur. Donkerblauw wel te verstaan. Aan de zijkant van het shirt zijn de bekende adidas strepen te zien. Dit is hoe het mash-up shirt van Argentinië eruit ziet. Dan rest ons nog één vraag. Waarom is er gekozen voor de shirts van 1993? Dit zijn echter de laatste shirts waarin de Argentijnen een internationale prijs veroverde. De Copa América werd in 1993 namelijk gewonnen. In de finale werd Mexico verslagen. De wedstrijd eindigde in 2-1 en Gabriel Batistuta was de grote man aan Argentijnse kant. Hij nam beide doelpunten voor zijn rekening. Andere bekende namen in de selectie van Argentinië waren Diego Siemeone en Alberto Acosta. Opvallend was wel dat Diego Maradona dit toernooi niet bij de selectie was. Hij was de grote ster van het Argentijnse voetbal. Daarom staat zijn nummer 10 ook achterop dit gave mash-up voetbalshirt.

Argentinië mash-up voetbalshirt kopen

Ben jij een grote fan van het Argentijnse elftal en zit jij deze zomer weer iedere wedstrijd op de bank om je favoriete team aanmoedigen? Dan is dit Argentinië mash-up shirt echt iets voor jou. Aarzel niet en bestel het shirt in de onderstaande winkel. De prijs van het shirt is ongeveer € 80,-. En beschikbaar in de maten S, M, L, XL en XXL. Ben je opzoek naar andere producten van het Zuid-Amerikaanse topland? Bekijk dan het overzicht artikelen hiernaast of hieronder. Directe levering gegarandeerd!

Bestel je Argentinië mash-up shirt in de ADIDAS SHOP

of bestel je Argentinië merchandise in DEZE WEBWINKEL