adidas Originals River Plate trainingsjack 1985-1986

Gelijke monniken, gelijke kappen! Zo zal adidas gedacht hebben bij de release van de nieuwe adidas Originals retro lijn van de Argentijnse rivalen Boca Juniors en River Plate. Het Duitse sportmerk lanceerde vandaag niet alleen een gloednieuw adidas Originals Boca Juniors retro trainingsjack (geïnspireerd door de trainingsjacks van het seizoen 1981-1982), maar ook een adidas Originals River Plate trainingsjack. Dit trainingsjack wordt niet door de spelers dit jaar gedragen, maar is onderdeel van de nieuwste collectie van de club uit Buenos Aires. Deze collectie bevat niet alleen een nieuw jack, maar ook een retro voetbalshirt!

River Plate trainingsjack en voetbalshirt 1985-1986

De adidas Originals River Plate producten zijn geïnspireerd door de voetbalshirts en trainingsjacks van het seizoen 1985-1986. Dit betreft het seizoen waarin River Plate Argentijns kampioen werd, maar ook de Copa Libertadores en de wereldbeker won. In de finale van de wereldbeker in Tokyo versloeg River Plate Steau Boekarest met 1-0 door een doelpunt van Alzamendi. Andere sterspelers van dit elftal warden Gallego, Montenegro, Alonso, Funes en Ruggeri. In het seizoen 1985-1986 was adidas al kledingsponsor van ''Los Millonarios.'' Deze functie vervult het Duitse sportmerk namelijk als sinds begin jaren '80. Het River Plate retro trainingsjack heeft hetzelfde iconische design als 35 jaar geleden. Het trainingsjack is wit en wordt vooral gekenmerkt door de brede rode band van de linker schouder naar de rechter zijkant van het jack. In deze band is ter hoogte van de linkerborst de adidas trefoil verwerkt. Inmiddels fungeert de trefoil als logo voor de Originals lijn van adidas, maar in de periode 1971-1997 was de trefoil hét adidas logo. Op de andere borst prijkt de badge van de club. De adidas strepen op het trainingsjack lopen over de gehele lengte van de mouwen en zijn rood. Ook een subtiele lijn ter hoogte van de oksels is rood. Het jack is verder voorzien van twee zakken met een rits. De cuffs aan de onderkant van de mouwen en de tailleband aan de onderzijde zorgen ervoor dat het River Plate trainingsjack naadloos aansluit op het lichaam.

Het adidas Originals River Plate retro voetbalshirt is ook vrijwel een exacte kopie van het thuisshirt van 1985-1986. Dit retro shirt heeft dezelfde kenmerken als het trainingsjack. Het voetbalshirt is wit en bevat een diagonale rode band van de linker schouder naar de onderkant. Daarnaast is het tenue uitgerust met een rode v-hals. Ook de adidas strepen en de band aan de onderkant van de mouwen zijn rood. Een speciaal detail bevindt zich nog op de achterkant van het tenue. Hier staat nummer 10. Dit was het rugnummer van Norberto Alonso in het seizoen 1985-1986. De stijl van de bedrukking is ook exact hetzelfde als die van de periode waarop het voetbalshirt gebaseerd is.

Check hieronder nog meer afbeeldingen van de nieuwe adidas Originals retro lijn van River Plate. Naast het trainingsjack en het retro shirt bevat de lijn ook een goedkoop t-shirt!

adidas Originals River Plate producten bestellen

Het adidas Originals River Plate trainingsjack en retro voetbalshirt 1985-1986 kun je vanaf nu bestellen voor volwassenen in de onderstaande winkels. Beide items zijn beschikbaar in de maten XS, S, M, L, XL en XXL & hebben een prijs van € 79,95. Het t-shirt is € 30,-. Directe levering gegarandeerd!

Bestel het River Plate retro trainingsjack in de adidas SHOP

en het retro shirt in deze winkel!

River Plate trainingsjack 1985-1986

River Plate retro voetbalshirt 1985-1986

Achterkant River Plate retro shirt 1985-1986