6 januari 2020

adidas kledingsponsor van Boca Juniors vanaf 2020

Na 23 jaar komt er een einde aan de samenwerking tussen Nike en Boca Juniors. Er gingen al langer geruchten dat de Argentijnse club en Nike het contract tussen beide partijen niet zouden gaan verlengen. Nu is het ook officieel. Boca Juniors heeft namelijk een contract getekend met adidas. Dit contract gaat in op 1 januari 2020 en beide partijen tekenden naar verluid een contract voor de duur van tien seizoenen. Dit betekent dat Boca Juniors in ieder geval tot 2030 tenues van adi speelt. Adidas is overigens geen onbekende voor de ‘’Xeneizes.’’ Eerder was het Duitse sportmerk al kledingsponsor van Boca van 1983 tot 1992.

Het is niet gebruikelijk dat er details over het contract bekend gemaakt worden. Met name over de financiële details van contracten tussen merken en clubs wordt vaak geheimzinnig gedaan. In Buenos Aires is dat anders. Bekend werd dat adidas Boca Juniors jaarlijks voor een bedrag van 10 miljoen sponsort. Hier worden de extra royalty inkomsten nog aan toegevoegd. Daarnaast krijgt Boca Juniors een bedrag van 3 miljoen dollar als tekengeld. De rivaal van Boca Juniors, River Plate, wordt sinds 1982 gekleed door adi en krijgt jaarlijks een bedrag van 6,5 miljoen dollar van het Duitse sportmerk. Inclusief bonussen en royalties komt dit uiteindelijk uit op een bedrag van circa 9 miljoen dollar.

Adidas investeert ook in de exploitatie van de officiële Boca Juniors Store, gelegen in het museum van het stadion van de club. Hiervoor krijgt Boca Juniors jaarlijks een bedrag van 200.000 dollar. Bovendien stelt adidas jaarlijks een marketingbudget van 90.000 dollar beschikbaar, iets wat Nike momenteel niet doet. Niet alleen het eerste elftal van Boca Juniors speelt vanaf 2020 in de tenues vanaf adidas, ook de vrouwen en de jeugdafdeling. Het gevolg is dat adidas meer investeert in producten voor vrouwen en kinderen, alsook in lifestyle kleding van Boca Juniors.

Verder zijn er ook bonussen opgenomen in het contract. Wanneer de club nationaal of internationaal een prijs wint, wordt het hiervoor beloond door de nieuwe kledingsponsor. We verwachten dat adidas en Boca Juniors de nieuwe Boca Juniors voetbalshirts voor 2020 nog deze maand lanceren. Check alvast de eerste details van het nieuwe Boca Juniors tenue van adidas. 

Ben je op zoek naar de nieuwste merchandising van de Argentijnse club? Check het dan exclusief in deze winkel! Directe levering!