4 december 2015

Adidas en River Plate verlengen contract tot 2021

River Plate en Adidas hebben vandaag het contract verlengd. Dit betekent dat het Duitse sportmerk in ieder geval tot 2021 kledingsponsor blijft van De Argentijnse club. Nadat River Plate in 2011 degradeerde naar de Argentijnse Segunda Division, is het helemaal terug in de top van het Argentijnse voetbal. De club won afgelopen zomer de Copa Libertadores (de Zuid Amerikaanse Champions League) en doet deze maand mee aan het WK voor clubteams.

Adidas is al sinds 1982 kledingsponsor van de club en zal dit de komende zes blijven. Het nieuwe contract zal River River Plate geen windeieren leggen. Adidas sponsort de club namelijk voor een bedrag van 10 miljoen dollar per jaar de komende zes jaar. Hoewel het niet het hoogste sponsorbedrag is in de geschiedenis van de club, zullen de fans van ''Los Millonarios'' blij zijn met dit bedrag. Zeker gezien het feit dat de grote rivaal, Boca Juniors, een lager bedrag gesponsord krijgt van teamkledingsponsor Nike. Naar verluid sponsort het Amerikaanse sportmerk Boca Juniors voor een bedrag van 8 miljoen dollar per jaar.

Uiteraard zijn beide partijen blij met de verlenging van het contract. ''Het vorige contract liep tot 2018 en is nu doorgetrokken naar 2021. Bovendien is er overeengekomen dat Adidas ons jaarlijks een bedrag van 10 miloen dollar sponsort. Dit is zo'n 70% meer dan voorgaande contracten. In het bedrag zijn bonussen inbegrepen.'' aldus Luis Landoni (marketingdirecteur van River Plate). Tot zover de informatie over het vernieuwde contract tussen Adidas en River Plate. Binnenkort wordt er in ieder geval een nieuw uitshirt voor 2016 door Adidas en de club uit Buenos Aires gelanceerd. Wil je een River Plate shirt kopen? Check dan het overzicht hiernaast of hieronder!

Adidas -River -Plate