15 juni 2016

Aberdeen uitshirt 2016-2017

Het nieuwe Aberdeen FC uitshirt voor 2016-2017 is officieel gelanceerd door de Engelse club en kledingsponsor Adidas onder het motto: STANDFREE – SOUL -SPIRIT – TRADITION. In dit nieuwe shirt speelt Aberdeen de Schotse Premier League en bekerwedstrijden gedurende dit seizoen. Aberdeen is afgelopen seizoen als tweede geëindigd in de Schotse competitie, waardoor het komend seizoen ook Europa League speelt in dit nieuwe uitshirt. We bespreken het design van het shirt van ''The Dons'' hieronder.

Aberdeen uit shirt en tenue 2016-2017

Het nieuwe Aberdeen FC uitshirt voor 2016-2017 wordt gekenmerkt door het zogenaamde half-om-half design. De rechterkant van het shirt is geheel zwart en de linkerkant bevat een grijs vlak. Verder bevat het shirt fel oranje accenten. Deze fel oranje accenten komen allereerst terug in de drie strepen van Adidas over de schouders en mouwen. Bovendien bevat de crew neck van het nieuwe shirt van Aberdeen een subtiele oranje lijn. Het logo van Adidas op de rechter borst heeft ook deze kleur. Het Duitse sportmerk is sinds 2011 kledingsponsor van de Duitse club en was dat eerder al in de succesvolle jaren '80. De linker borst bevat het logo van de club in het fel oranje. Boven het logo prijken twee sterren, welke verwijzen naar de gewonnen Europa Cup II en UEFA Super Cup in 1983. Hoofdsponsor van Aberdeen is SALTIRE, welke op het midden van het voetbalshirt staat. Saltire is sinds 2014 de hoofdsponsor van de club en deze week werd het contract tot de zomer van 2018 verlengd. Het nieuwe uittenue van Aberdeen wordt gecompleteerd door een zwart voetbalbroekje met aan de zijkanten fel oranje strepen. Ook de logo's van de club en Adidas staan op de shorts in het oranje. De kousen zijn zwart met aan de bovenkant een oranje band en daarboven drie oranje strepen van Adidas. Check hieronder de foto's van de nieuwe Aberdeen uittenues, waarin sterren als Rooney, Hayes en McGinn schitteren gedurende komend seizoen. Deze nieuwe tenues zijn uitgerust met de Adidas Climacool technology, welke zorgt voor verkoeling, ventilatie en vochtafvoer, zodat de spelers optimaal kunnen presteren. In mei werd al het nieuwe Aberdeen uitshirt voor 2016-2017 gelanceerd.

Aberdeen voetbalshirt kopen

Het nieuwe Aberdeen uitshirt voor 2016-2017 kan je vooralsnog alleen kopen in de online shop van de club. Wil je deze nu al scoren, stuur ons gerust een e-mail en wij kijken wat we voor je kunnen doen. Wil je nostalgische retro voetbalshirts van de club kopen? Check deze dan in de online shop van Sportus.nl. Directe levering gegarandeerd! Of check het overzicht met beschikbare Aberdeen producten in het overzicht hiernaast.

Aberdeen -uit -shirt -2016-2017