16 mei 2018

Aberdeen thuisshirt 2018-2019

Het nieuwe thuisshirt van de Schotse voetbalclub Aberdeen is vandaag officieel gelanceerd. Het shirt is ontworpen door het Duitse kledingmerk adidas. Aberdeen is één van de weinige clubs in Schotland die het Celtic lastig kan maken. Ook dit jaar heeft Aberdeen zich weer weten de plaatsen voor Europees voetbal. Het is al het 5e jaar op rij dat de Schotse club deelneemt aan de Europa League. Het nieuwe thuisshirt van de club is niet alleen te zien in de Europa League natuurlijk. Ook tijdens de thuiswedstrijden in de Schotse competitie en in de beker gaan we het nieuwe tricot zien. Aberdeen speelt haar thuiswedstrijden in het Pittodrie Stadium. Dit stadion biedt plaats aan ongeveer 22.000 supporters. Ben jij nieuwsgierig naar het nieuwe thuisshirt van ‘’ The Reds?’’ Lees snel verder!

Aberdeen thuis shirt en tenue 2018-2019

Verantwoordelijk voor het design van het nieuwe thuisshirt van Aberdeen is adidas. Het Duitse merk staat sinds 2011 weer op de borst van de Schotse club. Ook onder de glorie jaren van Aberdeen, onder leiding van Sir Alex Ferguson droegen de spelers een shirt ontworpen door adidas. Het nieuwe thuisshirt van Aberdeen is geïnspireerd door het iconische shirt dat werd gedragen tussen de jaren 1984-1986. De basis van het nieuwe thuisshirt van Aberdeen is rood. Over het shirt lopen subtiele horizontale lijnen. Deze kwamen ook voor op het shirt dat werd gedragen toen de club onder leiding stond van Sir Alex Ferguson. Zowel in 1984 als in 1985 werd Aberdeen kampioen van Schotland. In een shirt wat erg lijkt op het nieuwe thuisshirt voor het seizoen 2018-2019. Dus wie weet kan Aberdeen stunten en de heerschappij van Celtic doorbreken. De afgelopen 4 seizoenen eindigde Aberdeen telkens op een tweede plaats. Het nieuwe Thuisshirt van Aberdeen is voorzien van een ronde hals. Deze is uitgerust met een stijlvolle zwarte rand. Deze zwarte rand komt ook terug in de biesjes van het shirt. De bekende adidas strepen staan natuurlijk ook op het shirt. De strepen zijn wit en staan op de schouders. Op de rechterkant van de borst staat de Badge of Sports van adidas. Dit logo is wit van kleur. Op de rechterkant van de borst staat het logo van Aberdeen. Boven dit logo prijken twee gouden sterren. Deze staan voor de winst van de Europa Cup II, dit is de huidige Europa League en de winst van de UEFA Super cup. Beide toernooien werden gewonnen in 1983. Je raadt het al wie de trainer was destijds. Sir Alex Ferguson. Ook de naam van de shirtsponsor van Aberdeen is in het wit op het shirt te vinden. Saltire staat op de voorkant van het shirt. Het Duitse Merk adidas maakt bij al haar shirts gebruik van de zogeheten adidas Climalite Technology. Deze technologie zorgt voor verkoeling, vochtafvoer en ventilatie tijdens de wedstrijden, zodat de spelers optimaal kunnen presteren.

Het nieuwe thuistenue van de Schotse club Aberdeen wordt gecompleteerd door een rode voetbalbroek en rode kousen. Ook op de broek zijn uitingen te vinden van adidas en Aberdeen. Check hieronder nog enkele foto’s van het nieuwe thuistenue van de club, maar ook van het shirt van 1984-1986 waar dit shirt op gebaseerd is! Ontdek ook het nieuwe uitshirt. 

Aberdeen voetbalshirt kopen

Het nieuwe thuisshirt van Aberdeen is op dit moment helaas nog niet te koop in Nederland. Het is wel mogelijk om in één van de onderstaande webshops retroshirts te bestellen van de traditionele Schotse voetbalclub. Het is ook mogelijk om deze shirts te laten bedrukken met je naam en nummer, of met de naam en het nummer van je favoriete legendarische voetballers van Aberdeen. Directe levering gegarandeerd!

Scoor je Retro Aberdeen voetbalshirt in DEZE WEBSHOP

Of in DEZE WINKEL