11 mei 2016

Aberdeen thuisshirt 2016-2017

Het nieuwe Aberdeen FC voetbalshirt is officieel gelanceerd door de club en kledingsponsor Adidas onder het motto: ''Soul, spirit, tradition''. In dit nieuwe shirt speelt Aberdeen de Schotse Premier League en League Cup wedstrijden in het Pittodrie Stadium gedurende 2016-2017. Hieronder bespreken we het design van het nieuwe thuisshirt en tenue van de Schotse club, welke gebaseerd is op het legendarische shirt van 1983.

Aberdeen shirt en tenue 2016-2017

Het nieuwe Aberdeen shirt voor 2016-2017 heeft een klassiek design en is zoals altijd overwegend rood. Verder wordt het shirt gekenmerkt door de dunne witte verticale pinstripes over het shirt. De witte accenten komen ook terug in de drie strepen van Adidas over de schouders en mouwen. De linker borst bevat het logo van de Schotse club met daarboven twee sterren. Deze twee sterren verwijzen naar de gewonnen UEFA Cup en Europese Super Cup in 1983. De andere borst bevat het logo van Adidas, welke sinds 2011 kledingsponsor is van de club. Op het midden van het shirt van Aberdeen staat SALTIRE. Deze shirtsponsor is sinds 2014 verbonden aan Aberdeen. Het nieuwe Aberdeen tenue voor 2016-2017 wordt gecompleteerd door een rood voetbalbroekje met aan de zijkanten witte Adidas strepen. Bovendien staan de Adidas trademark strepen in het wit op de voetbalbroekjes. De kousen van het nieuwe tenue zijn rood met aan de bovenkant een horizontale witte band en daarboven drie witte Adidas trademark strepen. Check hieronder de foto's van het nieuwe tenue van ''The Dons''. Deze tenues zijn door Adidas uitgerust met de Climacool technologie, welke zorgt voor verkoeling, ventilatie en vochtafvoer, zodat de spelers van de club optimaal kunnen presteren. Het nieuwe tenue wordt gedragen door sterren als Rooney, Hayes en McGinn. Check ook het nieuwe Aberdeen uitshirt voor 2016-2017.

Aberdeen voetbalshirt kopen

Het nieuwe Aberdeen shirt voor 2016-2017 kan je vooralsnog alleen kopen in de online shop van de club. Wil je nostalgische retro voetbalshirts van de club kopen? Check deze dan in de online shop van Sportus.nl. Directe levering gegarandeerd! Of check het overzicht met beschikbare Aberdeen producten in het overzicht hiernaast.

Aberdeen -fc -voetbalshirt -2016-2017