18 februari 2016

Aberdeen COPA retro shirt 1987

Het Nederlandse retro voetbalmerk COPA heeft in samenwerking met Aberdeen weer een nieuw retro voetbalshirt gelanceerd. Dit voetbalshirt is gebaseerd op het voetbalshirt van de Schotse club in 1987. Dit is het voetbalshirt waarin de club de Schotse Premier League, FA Cup en Europa Cup II wedstrijden in speelde in het Pitto Drie Stadium en was bovendien het eerste shirt dat gedragen werd na het vertrek van de succesvolle coach Ferguson naar Manchester United. Onder het bewind van Ferguson won de club drie Schotse landstitels, vier keer de Schotse beker en een keer de League Cup. Bovendien won de club in 1983 ten koste van Real Madrid de Europa Cup II. Het nieuwe Aberdeen retro shirt van 1987, welke nu door COPA geproduceerd is, ziet er qua design hetzelfde uit als het voetbalshirt van dit jaar. Echter destijds was Umbro de kledingsponsor van de club. Dan het klassieke design van het shirt!

Het nieuwe Aberdeen retro voetbalshirt van 1987 is uiteraard geheel in stijl van de clubkleuren van ''The Dons''. Het shirt is geheel rood met witte accenten en subtiele navy blauwe accenten. De witte accenten komen terug in de bies aan de onderkant van de mouwen en in een lijn over de mouwen en schouders. Verder bevat het shirt een speciale hoge kraag, die overwegend wit is en aan de bovenkant dunne navy blauwe, rode en witte lijntjes bevat. De linker borst is uitgerust met het logo van de in 1903 opgerichte club en op het midden van het retro shirt staat de shirtsponsor van destijds: JVC. 1987 was het eerste jaar waarin de club een shirtsponsor droeg. Voor deze periode was dit niet het geval. Tot 1990 versierde het audiomerk de voetbalshirts van Aberdeen. Check hieronder de foto's van de speciale retro shirts van de Schotse club. Deze shirts werden destijds gedragen door sterren als Bett, Falconer, Connor, Leighton, Hewitt en McKimmie. Wanneer je dit retro voetbalshirt wilt bestellen, krijg je daar een luxe cadeaubox van COPA bij.

Het nieuwe Aberdeen retro shirt 1987 van COPA heeft een prijs van € 49,95 en kan je exclusief kopen in de retro Aberdeen shop van Sportus.nl. Wil je liever andere producten van de Schotse club scoren? Check dan het overzicht hiernaast of hieronder. Directe levering!

Heb je een mening over het shirt Aberdeen retro shirt? Deel het hieronder!

Aberdeen -copa -retro -shirt -1987
Aberdeen -retro -shirt -JVCAberdeen -retro -shirt -1987