Zwitserland uitshirt 2020-2021

Puma heeft vandaag het nieuwe Zwitserland uitshirt voor de periode 2020-2021 uitgebracht. In dit nieuwe voetbalshirt speelt het Zwitserse voetbalelftal de Euro 2020 wedstrijden en de kwalificatie- en oefenwedstrijden ter voorbereiding op het WK van 2022. Dit tenue wordt ook gedragen tijdens de wedstrijden in de Nations League. Ook dit seizoen is Puma weer de kledingsponsor van het Zwitserse nationale voetbalelftal. Het Duitse sportmerk verzorgt al sinds 1998 de tenues van de ‘’ Schweizer Nati’’ en heeft met de Zwitserse bond een langdurige deal. Evenals alle andere Euro 2020 voetbalshirts van Puma heeft het nieuwe Zwitserland voetbalshirt een opvallend design.

Zwitserland Euro 2020 uitshirt en tenue

Het Zwitserland tenue is zoals vrijwel altijd overwegend wit en wordt gekenmerkt door de zigzag banen over de borst. Deze banen staan symbool voor het berglandschap van Zwitserland (de Alpen) en hebben het zogenaamde gradiënt design. De banen zijn namelijk verdeeld in dunne kruisjes. Deze kruisjes zijn een verwijzing naar de Zwitserse vlag. Bovendien hebben de banen verschillende kleuren: roze, groen, paars en bordeaux rood. Deze kleuren staan symbool voor de vier talen die in Zwitserland gesproken worden: Duits, Frans, Italiaans en Retro Romaans. Het voetbalshirt bevat ook nog meer details uit de kleuren van de Zwitserse vlag. De band aan de achterkant van de hals is namelijk rood en hetzelfde geldt voor het logo van Puma op het midden van de borst en op de mouwen. De linkerborst is uitgerust met de vlag van het land en de rechterborst bevat het embleem van de Zwitserse voetbalbond, de Schweizerischer Fussballverband/Association Suisse de Football (SFV/ASF). In de bordeaux rode band op de achterkant van het tenue prijkt ook de naam van het land: SUISSE.

Het tenue van Zwitserland wordt compleet gemaakt door een wit voetbalbroekje met aan de zijkanten een bordeaux rode band. Op de broekjes staan ook weer de logo’s van de voetbalbond en Puma. De kousen van het uittenue zijn ook wit met rode details. Zoals alle Puma tenues zijn ook de voetbalshirts van Zwitserland uitgerust met de Dry Cell technologie van het Duitse sportmerk. Deze technologie zorgt voor verkoeling, ventilatie en vochtafvoer, zodat de spelers optimaal kunnen presteren. Check hieronder nog meer afbeeldingen van het nieuwe Zwitserland tenue, dat vanaf nu gedragen wordt door spelers als Shaqiri, Xhaka, Rodriguez, Embolo, Lichtsteiner, Schär, Seferovic, Akanji en nog meer spelers en check ook het Zwitserland thuisshirt. 

Zwitserland uitshirt bestellen

Het nieuwe Zwitserland Euro 2020 voetbalshirt kun je vanaf nu bestellen voor volwassenen en kinderen. Voor volwassenen (maten XS, S, M, L, XL en XXL) heeft het tenue een prijs van € 89,95 en voor kinderen (maten 128, 140, 152, 164 en 176) heeft het shirt een prijs van € 69,95. De broekjes bestel je vanaf € 34,95 en de kousen vanaf € 17,95. In de onderstaande shops kun je het Zwitserland tenue ook laten bedrukken met een eigen naam en nummer. Hiervoor wordt de officiële en originele bedrukking gebruikt. Directe levering gegarandeerd!

Bestel het nieuwe Zwitserland uitshirt direct in deze SHOP

of deze winkel (inclusief goedkope t-shirts)

Zwitserland EK 2020 uitshirt