31 augustus 2020

Zwitserland thuisshirt 2020-2021

Het nieuwe Zwitserland Euro 2020 voetbalshirt is officieel bekend gemaakt door de Zwitserse voetbalbond en kledingsponsor Puma. In het nieuwe thuisshirt speelt het Zwitserse voetbalelftal onder andere de Euro 2020 thuiswedstrijden (in 2021). Tijdens het toernooi neemt Zwitserland het op tegen Turkije, Italië en Wales in poule A. Bovendien speelt het keurkorps van bondscoach Vladimir Petkovic in dit tenue de WK kwalificatie- en oefeninterlands gedurende de periode 2020-2021. In dit tenue worden dus ook de Nations League wedstrijden gespeeld. 

Het Zwitserland Euro 2020 voetbalshirt en tenue

Puma is ook deze jaargang weer verantwoordelijk voor het design van de tenues van de ''Schweizer Nati.'' Beide partijen zijn sinds 1998 aan elkaar verbonden en dit contract loopt nog in ieder geval tot en met het EK van 2020. Het tenue is zoals altijd helder rood en bevat verschillende bordeaux rode accenten. Zo is de taping over de schouders bordeaux rood en hetzelfde geldt voor de flitsende, dunne, horizontale banen over de body van het tenue. Deze lijnen hebben dezelfde stijl als de letters van het logo van de Zwitserse voetbalbond. Deze print van lijnen past perfect in het thema dat Puma gebruikt voor de lancering van alle tenues dit seizoen: ''Crafted from Culture.'' De flitsende strepen zijn namelijk een een eerbetoon aan de Swiss Style, welke gekenmerkt wordt door netheid, leesbaarheid en objectiviteit. De stijl wordt ook wel de ''International Typographic'' stijl genoemd en ontstond niet in Zwitserland, maar in Nederland, Rusland en Duitsland in de jaren '20 van de vorige eeuw en is door de Zwitsers verder ontwikkeld in de jaren '50. Kunstenaars die de Swiss Style als uitgangspunt gebruikten, verwerkten vaak gedurfde objecten in hun kunstwerken. 

Verder is het nieuwe Zwitserland tenue dit seizoen uitgerust met een ronde hals. Het logo van kledingsponsor Puma staat op het midden van de borst in het wit en prijkt bovendien in het rood op de mouwen. De rechterborst bevat het embleem van de Zwitserse voetbalbond, de ASF/SFV (Association Suisse de Football of Schweizerischer Fussballverband) en op de andere borst heeft men een badge van de vlag van Zwitserland aangebracht. Een subtiel detail is nog te vinden in de nek op de achterkant van het tenue. Hier staat de naam van het land: SUISSE. De bovenkant van de achterkant van het tenue is bordeaux rood en verder heeft de achterkant dezelfde heldere rode tint als de voorkant van het tenue. De achterkant van het voetbalshirt bevat verder geen print.

Het nieuwe Zwitserland EK 2020 thuistenue wordt compleet gemaakt door een bordeaux rood voetbalbroekje. Het short is aan de zijkanten uitgerust met een brede, taping in de heldere tint rood. Op de broekjes staan ook weer de logo's van de voetbalbond en Puma. De kousen van het tenue hebben dezelfde kleur als het voetbalshirt van het Zwitserse elftal. Deze zijn rood met aan de bovenkant en onderkant een design van dunne, horizontale strepen. Uiteraard zijn de tenues door Puma voorzien van de Puma Dry Cell technologie. Check hieronder nog meer afbeeldingen van het nieuwe Zwitserland tenue, dat vanaf maart 2020 tot maart 2022 gedragen wordt door spelers als Shaqiri, Xhaka, Lichtsteiner, Seferovic, Embolo, Schär, Zuber en andere sterspelers. Check ook het Zwitserland EK 2021 uitshirt

Zwitserland voetbalshirt bestellen

Het nieuwe Zwitserland EK 2020 voetbalshirt kun je vanaf nu bestellen in de onderstaande winkels. De prijs van het voetbalshirt is € 89,95 voor volwassenen (maten S, M, L, XL en XXL). De prijs van het shirt is voor kinderen € 69,95 (maten 128, 140, 152, 164 en 176). De voetbalbroekjes bestel je al vanaf € 34,95 en de kousen vanaf € 17,95. Inclusief de mogelijkheid tot bedrukking!

Bestel je Zwitserland voetbalshirt altijd in deze SHOP

of de Zwitserland fanshop (inclusief goedkope t-shirts)

 

Zwitserland thuistenue 2020-2021